του Νίκου Βιτσιλάκη

Ποιος θα μας πίστευε μέχρι πριν λίγες μέρες αν του λέγαμε ότι μια ειδική πριν τη μέση του αγώνα θα προηγείτο μια Honda; Μάλλον κανείς!

​Στις 6 μέρες του αγώνα, η πρώτη θέση της γενικής κατάταξης έχει αλλάξει χέρια 4 φορές! Τη χθεσινή κουτσουρεμένη 6η ειδική την κέρδισε ο Γάλλος Antoine Méo (KTM, τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Enduro), καταφέρνοντας να τερματίσει τα 194 χιλιόμετρα της διαδρομής λιγότερο από μισό λεπτό μπροστά από τον Αργεντινό Kevin Benavides (Honda, 4oς στο Dakar του 2016) και τον Άγγλο Toby Price (ΚΤΜ, νικητής του αγώνα το 2016). Κανονικά η διαδρομή, που πέρασε από το Περού στη Βολιβία, είχε μήκος 313 χιλιομέτρων, αλλά οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν τους οργανωτές στη ματαίωση των πρώτων 119.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Price και Benavides πέτυχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, κάτι που επέτρεψε στον Αργεντινό να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης των μοτοσυκλετών, ακολουθούμενος από τον Γάλλο -και μέχρι προχθές πρωτοπόρο- Van Beveren (Yamaha, 4ος στον αγώνα του 2017) και τον Αυστριακό Matthias Walkner (KTM, δεύτερος στο Dakar του 2017). Το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς οι χρόνοι των πρωτοπόρων είναι πολύ κοντά (μόλι 3’50” ανάμεσα σε πρώτο και τρίτο) και έπονται ακόμα 8 ειδικές. Ο αγώνας των 9.000 χιλιομέτρων έχει πολύ δρόμο ακόμα και κάθε προγνωστικό είναι λίαν παρακινδυνευμένο. Όλοι είδαμε την άδικη εγκατάλειψη του περσινού νικητή Sam Sunderland (KTM) στην 4η ειδική, η διαδρομή κρύβει πολλές παγίδες ακόμα και για τους πιο έμπειρους, ενώ συνεχίζουν 110 αναβάτες και από πλευράς γυναικών προηγείται η Laia Sanz στη 17η θέση της γενικης κατατάξης.

Γενική κατάταξη μετά από 6 ειδικές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Kevin Bevavides (Honda)
2. Adrien Van Beveren (Yamaha)
3. Matthias Walkner (KTM)
4. Joan Barreda Bort (Honda)
5. Toby Price (KTM)
6. Antoine Meo (KTM)
7. Xavier De Soultrait (Yamaha)
8. Pablo Quintanilla (Husqvarna)
9. Gerard Farres Guell (KTM)
10. Stefan Vitko (KTM)

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως εξελίχθηκε η 6η ημέρα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης