Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι φήμες οργιάζουν για μια νέα έκδοση του περίφημου γυμνού μοντέλου της KTM, του Super Duke 1290 καιΤο βάρος του Super Duke RR θα είναι ίδιο με εκείνο του Duke 890! δείχνουν να επιβεβαιώνονται από τις πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν. Η κορυφαία έκδοση του “τέρατος” της αυστριακής φίρμας θα έχει τα χαρακτηριστικά RR δίπλα στο λογότυπό της και αναμένεται να ανταγωνιστεί στα ίσια το Streetfighter V4 της Ducati και το S1000R της BMW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη εικόνα που διέρρευσε στο διαδίκτυο προέρχεται από το RideApart και δείχνει ξεκάθαρα τη δουλειά που έχουν κάνει στην KTM πάνω στο νέο αυτό Super Duke. Εκεί που έχει δοθεί έμφαση είναι στη μείωση του βάρους γιαυτό άλλωστε η χρήση εξαρτημάτων από ανθρακονήματα είναι εκτεταμένη. Η εξάτμιση είναι της Akrapovic και είναι τιτανίου, ενώ οι ζάντες είναι αλουμινένιες για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του βάρους και καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο.

Η πρώτη εικόνα από το RideApart...

Κινητήρας με απόδοση 180 ίππους και κτηνώδη ροπή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κινητήρα, ο δικύλινδρος των 1.301 κ.εκ. παραμένει στην καρδιά της μοτοσικλέτας με την ισχύ να ανεβαίνειΑυτός θα είναι ο πιο δυνατός Δούκας που φτιάχτηκε ποτέ! στους 180 ίππους! Χαρακτηριστικό εξάρτημα του νέου Super Duke RR είναι τα αεροδυναμικά βοηθήματα στις δαγκάνες των φρένων για καλύτερη ψύξη τα οποία είναι από ανθρακονήματα και αυτά. Οι αναρτήσεις δε φαίνεται να είναι ηλεκτρονικές και αυτό έχει να κάνει με τη συνολική μείωση του βάρους.

Το νέο αυτό όπλο της KTM αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2021 και σίγουρα θα είναι εκρηκτικό στο δρόμο όπως το “απλό” Super Duke 1290R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η KTM κάνει unboxing στο νέο Super Adventure 1290 S

Ο Chris Birch βάζει δύσκολα στο KTM Super Adventure R

H ΚΤΜ παρουσίασε τις ομάδες MotoGP για το 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης