Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από μερικές εβδομάδες η CFMoto είχε αποκαλύψει πως ετοιμάζει ένα καινούριο, μικρότερο CL-X. Η H τιμή του αναμένεται κάπου ανάμεσα στις 3.500€ και 4.000€!επιτυχία που γνώρισε και γνωρίζει το 700 CL-X σχεδόν “ανάγκασε” τους ανθρώπους να προχωρήσουν σε μια σοφή κίνηση που είναι να παρουσιάσουν ένα μικρότερο σε κυβισμό μοντέλο για να προσελκύσουν τους νεαρούς αναβάτες που θέλουν να μπουν για πρώτη φορά τόσο στην κατηγορία όσο και στην μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 250 CL-X ακολουθεί σχεδιαστικά τον μεγαλύτερο αδερφό έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά το εμπρός LED φωτιστικό σώμα με το πλαστικό κάλυμμα “Χ”, την κοφτή σέλα, το ρετρό ρεζερβουάρ “σταγόνα” και το φαρδύ τιμόνι. Κάτω από το κουστούμι του 250 CL-X κρύβεται ουσιαστικά ένα 250 NK, το δημοφιλές γυμνό μοντέλο της CFMoto το οποίο έχει αποδείξει την αξία του τα τελευταία χρόνια.

Καλοφτιαγμένο το μικρό CL-X όπως και το μεγάλο του αδερφάκι, το 700 CL-X.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και 300 CL-X για την Ευρώπη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας του νέου μοντέλου είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος των 249 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 28 ίππους και Στην Ευρώπη είναι πιθανό να δούμε ένα αντίστοιχο CL-X στα 300 κ.εκ.21,7Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από διαφορετικές επιλογές οδήγησης και έναν εξελιγμένο μονόδρομο συμπλέκτη ολίσθησης ο οποίος αποτρέπει το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού σε περίπτωση γρήγορων αλλαγών ταχυτήτων.

Το πλαίσιο είναι σωληνωτό χωροδικτύωμα και οι αναρτήσεις της KYB με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο εμπρός και έναν πίσω με J.Juan δαγκάνες και το σύστημα συνοδεύεται από δικάναλο ABS. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών με ελαστικά δρόμου, ενώ το βάρος υπολογίζεται κοντά στα 150 κιλά. Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα έρθει στην Ευρώπη (το πιθανότερο είναι να έρθει ως 300 CL-X), αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο το οποίο έχει θέση και στην ελληνική αγορά.

Το βίντεο παρουσίασης του 250 CL-X.

 

Με ανταγωνιστική τιμή αναμένεται να κάνει θραύση στην Ασία και την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η CFMoto κερδίζει τον σεβασμό όλων με το 700CL-X Heritage

Νέο μικρότερο CL-X ετοιμάζει η CFMoto

Το εντυπωσιακό superbike της CFMoto θα έχει κινητήρα 400 κ.εκ.!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης