Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μαραγκός

Ο 2ος Αγώνας του Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, επιφύλαξε συναρπαστικό θέαμα και συναγωνισμό, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κορυφαία κατηγορία των Superbike (SBK), ο Λευτέρης Πίππος (R1) κατάφερε να περάσει στην τελευταία στροφή της πίστας, στον τελευταίο γύρο, τον περσινό πρωταθλητή Σάκη Συνιώρη, που με την Aprilia RSV4 προηγείτο σταθερά μετα τα μισά του αγώνα. Πίσω τους, η μάχη για το 3ο σκαλί του βάθρου κρίθηκε επίσης στον τελευταίο γύρο, με τον Φώτη Τσαλίκη (CBR1000RR) να προσπερνά τον Σωτήρη Μπεγνή (CBR1000RR). Ο Γιώργος Μαρκεσίνης (R1) έδωσε τη δική του μάχη στην αρχή, αλλά έμεινε λίγο πιο πίσω στο τέλος για να τερματίσει τελικά 5ος.

Στην κατηγορία Supersport 600 (SSP), ο Δημήτρης Παπαγγέλου (R6), που προηγήθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα, είχε μια πτώση που τον έριξε τελικά στην 5η θέση, ενώ ο Δημήτρης Καρακώστας, που εν τω μεταξύ πήρε την πρωτοπορία , εγκατέλειψε την προσπάθεια από μηχανική βλάβη. Ο Σταύρος Τριντής (CBR600RR), που ξεκίνησε από την Pole Position, έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα και πήρε τη νίκη με μεγάλη διαφορά από τους συναθλητές του. Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος (CBR600RR), με εξαιρετικό ρυθμό στο τέλος του αγώνα άντεξε στην πίεση του Άλεξ Παπαγεωργίου (R6). Με ίδια μοτοσυκλέτα (R6), 4ος τερμάτισε ο Γιώργος Λιούντρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διπλή κατηγορία Racing/SSP300, ο 14χρονος Χρήστος Παπανικολάου με την pre-Moto3 τετράχρονη Honda NSF250R ξέφυγε μπροστά από την εκκίνηση και έκανε έναν ωραίο aγώνα παίρνοντας τη νίκη με αρκετά μεγάλη διαφορά από τη δίχρονη TZ250 του Ανδρέα Λεφέβρ. Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Βασίλης Στάμου (ΤΖ250). Στην SSP300 των μικρών τετράχρονων μοτοσυκλετών, ο 14χρονος Νίκος Ελευθεριάδης (R3) πήρε άνετα τη νίκη μπροστά από τις ΚΤΜ RC390 των Παναγιώτη Κόκκινου και Μάκη Χατζηγιακουμίδη. 

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ, οι δύο οδηγοί που προηγήθηκαν αρχικά, οι Τάσος Τζικάκης και Μάρκος Αγγελακόπουλος, είχαν ανώδυνες πτώσεις και εγκατέλειψαν, ενώ ο σταθερός Χρήστος Βερλέκης (GSX-R 1000) πήρε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, αφού άντεξε στις επιθέσεις των Ηλία Χρηστάκη (R1) και Κώστα Σταμπέλου (R1).

Στην κατηγορία ΝΕΩΝ οδηγών, ο Χρήστος Παπανικολάου (Ninja 400) πήρε τη νίκη με μεγάλη διαφορά από τον Θωμά Σκούρτα, που έκανε ένα ωραίο αγώνα πάνω στην ΚΤΜ RC390. Πίσω του έγινε μια σπουδαία μάχη για την 3η θέση, με τελικό νικητή τον Νίκο Ελευθεριάδη (R3). Με ίδια μοτοσυκλέτα ο Γιώργος Γερακιανάκης πήρε την 4η θέση, σημειώνοντας στον τελευταίο γύρο νέο ρεκόρ πίστας για την κατηγορία, ενώ στη μάχη μέχρι το τέλος έμεινε και ο Γιώργος Μπαξίσογλου (RC390).

Επόμενος Αγώνας για το ΠΠΤ2018 στις 27 Μαΐου και ραντεβού στην πίστα των Σερρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης