Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Piaggio βγήκε στην αντεπίθεση όσον αφορά τις διεκδικήσεις στη γνησιότητα σε πατέντες εξαρτημάτωνΗ Peugeot Motorcycles ανήκει από το 2019 στον ινδικό όμιλο Mahindra. μοτοσικλέτας κερδίζοντας μάλιστα μια σημαντική υπόθεση που είχε προκύψει. Ο ιταλικός κολοσσός των δύο τροχών βρισκόταν στα δικαστήρια με την Peugeot Motorcycles για την πατέντα του εμπρός συστήματος ανάρτησης του τρίτροχου MP3 της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Piaggio κατηγόρησε τη γαλλική φίρμα ότι αντέγραψε το σύστημα και το τοποθέτησε στο Metropolis χωρίς να αλλάξει ούτε βίδα. Την υπόθεση εκδίκασαν δικαστήρια στο Μιλάνο και το Παρίσι και το αποτέλεσμα ήταν θετικό για την Piaggio και καταδικαστικό για την Peugeot Motorcycles.

Δείτε καλά το Peugeot Metropolis διότι δεν πρόκειται να το ξαναδείτε… Τουλάχιστον όχι με αυτό το μπροστινό σύστημα.

Βαριά πρόστιμα για κάθε μοντέλο που θα συνεχίσει να πουλάει η Peugeot Motorcycles

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η Peugeot Motorcycles να πρέπει να καταβάλει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου Από την επίσημη ιστοσελίδα της πάντως η Peugeot Motorcycles δεν έχει αποσύρει το Metropolis!ευρώ για διαφυγόντα κέρδη στην Piaggio. Μάλιστα, το δικαστήριο στο Παρίσι απαγόρευσε στη γαλλική φίρμα (ανήκει πλέον σε ινδική εταιρεία) να χρησιμοποιήσει για οποιονδήποτε λόγο το σύστημα ανάρτησης της Piaggio στα scooter της και θα πληρώνει πρόστιμο για κάθε μοντέλο που θα εμφανίζεται.

Στο Μιλάνο από την άλλη για κάθε Metropolis που θα εμφανίζεται η Peugeot Motorcycles θα πληρώνει 6.000€ για τις πρώτες 30 ημέρες μετά την απόφαση, ενώ μετά τις 90 ημέρες στην Ιταλία θα πληρώνει 10.000€ πρόστιμο για κάθε μέρα που περνάει και δεν έχουν αποσυρθεί τα συγκεκριμένα μοντέλα. Βαρύ το τίμημα της αντιγραφής από την Peugeot Motorycles.

Αυτό είναι το μήλον της έριδος της δικαστικής διαμάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Piaggio το 2022 θα παρουσιάσει το δικό της σύστημα ραντάρ

Αναβάθμισε τη Vespa σου με αξεσουάρ κορυφαίων εταιρειών

Παραδόσεις με στυλ από την Piaggio

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης