Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha γιορτάζει φέτος την επιστροφή της στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike. Οι φήμες θέλουν τον ταλαντούχο Τούρκο αναβάτη στο MotoGP το 2023.Έπειτα από μια εντυπωσιακή αλλά και δύσκολη σεζόν, ο εκπληκτικός Τούρκος αναβάτης, Toprak Razgatlioglu κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας τον τίτλο με μια Yamaha R1 της ομάδα Pata Brixx.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha θέλοντας να τιμήσει τόσο τον νεαρό Τούρκο αναβάτη όσο και την κατάκτηση της κορυφής έβγαλε μια ειδική έκδοση της Yamaha R1 στα χρώματα της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας που πήρε τον τίτλο. Μόλις 21 μονάδες θα κατασκευαστούν από την Crescent Racing Pro Shop στη Βρετανία έχοντας την εμπειρία έξι ετών συνεργασίας με το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Μόλις 21 μοτοσυκλέτες θα κατασκευαστούν στα κεντρικά της Crescent Racing.

Αγωνιστικά γονίδια με 205 ίππους στον πίσω τροχό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσυκλέτα, εκτός από την εμφάνιση που είναι ακριβές αντίγραφο της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας του Η R1 του Razgatlioglu είναι κατά 26 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την Yamaha R1 παραγωγής!Razgatlioglu, διαθέτει πολλά κοινά τεχνικά στοιχεία με την αγωνιστική Yamaha R1. Πρώτο και καλύτερο είναι το κομμάτι του κινητήρα ο οποίος είναι τετρακύλινδρος σε σειρά 999 κ.εκ. CP4 ο οποίος αποδίδει 205 πραγματικούς ίππους στον πίσω τροχό. Χρησιμοποιεί αγωνιστική μονάδα ECU της Yamaha και σύστημα εξάτμισης της Akrapovic προδιαγραφών WSBK.

Εκεί που τα πράγματα ξεφεύγουν είναι στο βάρος της μοτοσυκλέτας το οποίο βρίσκεται στα 175 κιλά! Οι αναρτήσεις είναι φυσικά της Ohlins πλήρως ρυθμιζόμενες, οι τροχοί είναι της Marchesini, ενώ τα φρένα είναι αγωνιστικού τύπου της Brembo. Μαζί με τη μοτοσυκλέτα, ο κάθε ένας από τους 21 τυχερούς που θα αποκτήσουν αυτήν την R1 θα έχουν φιλοξενία VIP σε έναν αγώνα WSBK του 2022, πιστοποιητικό περιορισμένης έκδοσης σε κορνίζα υπογεγραμμένο από τον Razgatlioglu και τον Paul Denning (Διευθυντής της ομάδας), προσωπική εκπαίδευση από τους πρώην αγωνιζόμενους Niall Mackenzie και James Hillier και ένα αντικείμενο από τον προσωπικό εξοπλισμό του Toprak. Η τιμή της μοτοσικλέτας είναι 38.830€ χωρίς τους φόρους.

Το βίντεο της παρουσίασης του μοντέλου.

 

Ο Toprak υπογράφει το πίσω μέρος της R1 του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές ενώνουν τις δυνάμεις τους υπέρ του υδρογόνου

Εντυπωσιακή παρουσία του Περιστερά στο Winter Cup στην Ιταλία

Αυτό το Yamaha Tenere κάνει εύκολα το Ράλλυ Dakar!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης