Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Θα έχετε παρατηρήσει από τις αρχές του 2021 πολλά μοντέλα της Yamaha στην κατηγορία των μοτοσικλετών Επικεφαλής της Διεύθυνσης Υλικών της Yamaha Motor είναι η Kahori Oshima.δρόμου είναι εξοπλισμένα με μια νέα τεχνολογία στους τροχούς. Οι ζάντες SpinForged της ιαπωνικής φίρμας αναπτύχθηκαν αρχικά για το νέο ΜΤ-09 και φυσικά καθιερώθηκαν καθώς πρόκειται για ένα πρωτοποριακό προϊόν με σημαντικό όφελος στην οδική συμπεριφορά της κάθε μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καινούριες ζάντες δημιουργήθηκαν χάρη στην ανάπτυξη ενός ειδικού κράματος αλουμινίου, ειδικά προσαρμοσμένου για σχηματισμό ροής από τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης υλικών της Yamaha. Το αλουμίνιο σαν υλικό είναι αρκετά ευαίσθητο, ωστόσο είναι απαραίτητο στην κατασκευή μοτοσικλετών. Η Yamaha έχει πειραματιστεί και συνεχίζει να πειραματίζεται πάνω στο συγκεκριμένο υλικό και θεωρείται αξεπέραστη στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας αρκετές διαφορετικές “συνταγές” αλουμινίου για να εφαρμόσει σε πολλούς τομείς.

Καινοτόμες λύσεις στους τροχούς από τη Yamaha.

Οι τροχοί έχουν μειωμένο βάρος κατά 700 γραμμάρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέοι τροχοί αλουμινίου έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία με σχηματισμό μορφής και αποτελούν ξεχωριστόΟι ρίζες της τεχνολογίας χύτευσης προέρχονται από τη χύτευση σε πλαίσια για πιάνο! παράδειγμα της έρευνας και εξέλιξης του εργοστασίου. Στόχος ήταν η δραστική μείωση του βάρους, χωρίς όμως να χαθεί η συνοχή του υλικού. Το μηχανολογικό τμήμα και το τμήμα παραγωγής αφοσιώθηκαν στο συγκεκριμένο έργο και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ειδικό κράμα αλουμινίου και μια διαδικασία θερμικής επεξεργασίας που θαύμασαν ακόμη και οι προκάτοχοί τους.

Αυτός ο συνδυασμός επέτρεψε στην εταιρεία να προσφέρει τους πρώτους τροχούς μοτοσικλέτας μαζικής παραγωγής και σχηματισμού ροής. Με ονομασία Yamaha SpinForged Wheels, ο κάθε τροχός διαθέτει ζάντες με πάχος μόλις 2mm (σε σύγκριση με τα 3,5mm στο προηγούμενο μοντέλο), ενώ οι μπροστινοί και πίσω τροχοί μαζί είναι ελαφρύτεροι κατά 0,7 κιλά. Η μείωση του βάρους είναι μια από τις απαιτητικότερες εργασίες στον κλάδο, γι’ αυτό άλλωστε οι συγκεκριμένοι τροχοί θεωρούνται καινοτόμοι.

Το βίντεο παρουσίασης της τεχνολογίας SpinForged.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το MT-10 του 2022 είναι το πιο δυνατό naked της Yamaha

Πάμε για enduro με… τρίκυκλο scooter;

Η καινούρια Yamaha XSR900 είναι αφιερωμένη στον Christian Sarron

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης