Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα από τα πιο… ερωτικά μηχανάκια του κόσμου και αυτό διότι ο ιδιοκτήτης της μπορεί να την ερωτευτεί περισσότερο από ότι τη γυναίκα του! Ο λόγος για την Yamaha V Max, ένα τεχνολογικό επίτευγμα που απευθύνεται σε πολύ ψαγμένους αναβάτες.

Μία τέτοια μοτοσικλέτα έχει στην κατοχή του ο Κώστας Πατσουρέας, γνωστός στο φίλαθλο κόσμο και στο ευρύ κοινό για τις μοναδικές του ικανότητες σε αγώνες πλαγιολίσθησης αλλά και από τους τίτλους που έχει κατακτήσει σε αγώνες αυτοκινήτων. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν από τους τέσσερις τροχούς όμως μία από τις μεγάλες του αδυναμίες είναι και η μοτοσικλέτα.

Ο πρωταθλητής οδηγός αγώνων Κώστας Πατσουρέας έχει ιδιαίτερη αδυναμία εκτός από τα γρήγορα αυτοκίνητα και στις πολύ γρήγορες μοτοσικλέτες...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

0-100 κάτω από 2 δευτερόλεπτα…
Τους τελευταίους μήνες μάλιστα έχει στην κατοχή του μία εξωπραγματική V Max η οποία εφοδιάζεται με ένα τετρακύλινδρο  μηχανικό σύνολο 1.679 κ.εκ. και αποδίδει 205 ίππους. Το ιαπωνικό… τέρας θεωρείται κορυφαίο σε επιδόσεις επιτάχυνσης με το 0-100 να κυμαίνεται κάτω από τα 2 δευτερόλεπτα! Η τελική δεν είναι και τόσο μεγάλη (240 χλμ./ώρα), καθώς η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα δεν φτιάχτηκε για να… τελικιάζει. Ένα χαρακτηριστικό της είναι και η κίνηση που γίνεται με διαφορικό και όχι με αλυσίδα, στοιχείο πολύ σημαντικό για να αποδίδει τόσο καλά σε επιτάχυνση.

Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει ο ήχος που παράγει η V Max είναι άκρως μοναδικός γι’ αυτούς βεβαίως που μπορεί να τον εκτιμήσουν. Για τους υπολοίπους είναι απλά… ηχορύπανση!!!

 

Ακούστε τον ήχο από την V Max των 1.700 κ.εκ.

 

 

Η επιτάχυνση της V Max απλά, τρομάζει…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης