Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Triumph χτύπησε φλέβα χρυσού παρουσιάζοντας πριν από περίπου δύο χρόνια το Trident 660. Η μεσαίαΑυτό το εκπληκτικό τρικύλινδρο μοτέρ θα ήταν ιδανικό σε ένα supersport μοντέλο. γυμνή μοτοσικλέτα της βρετανικής μάρκας έκανε πολύ γρήγορα αισθητή την παρουσία της στον μοτοσικλετιστικό κόσμο έχοντας έντονο σπορ DNA, υψηλό επίπεδο χρηστικότητας και πλούσιο εξοπλισμό. Η Triumph δεν έμεινε εκεί και εμπλούτισε την γκάμα των 660 με το Tiger Sport το οποίο πλέον έχει πάρει τα ηνία στις πωλήσεις του εργοστασίου από το Hinckley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιο όμως θα είναι το επόμενο μοντέλο στην γκάμα των 660 της Triumph; Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ονειρευτεί ένα scrambler μοντέλο, ενώ άλλοι θα ήθελαν ένα χωμάτινο μοντέλο με τον τρικύλινδρο κινητήρα, στα πρότυπα του Tenere 700 της Yamaha ή του Tuareg 660 της Aprilia. Κάποιοι ωστόσο ονειρεύονται μια πιο σπορ έκδοση η οποία θα βάλει την Triumph στην κατηγορία των μεσαίων supersport μοτοσικλετών.

Το naked της Triumph που έχει κλέψει καρδιές.

Μετά το Trident 660 και το Tiger Sport 660 τι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διάσημος σχεδιαστής Oberdan Bezzi ανάλαβε να σχεδιάσει ένα supersport μοντέλο το οποίο θα H πλατφόρμα 660 έχει πολύ ψωμί για την Triumph.ακολουθεί τη δομή του Trident 660 αλλά με φέρινγκ. Το Trident 660 RR του Bezzi είναι εξοπλισμένο με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 660 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 81 ίππους. Το πλαίσιο έρχεται αυτούσιο από το γυμνό μοντέλο της Triumph ενώ από εκεί και πέρα αρχίζουν τα καλά. Οι αναρτήσεις είναι βελτιωμένες με ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός της Ohlins και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Brembo με monoblock δαγκάνες.

Η εξάτμιση είναι από ανθρακονήματα, μικρή σε μέγεθος, ενώ η αεροδυναμική στα φέρινγκ είναι προσεκτικά σχεδιασμένη με την ουρά να είναι άκρως επιθετική. Ο Bezzi υπόσχεται ότι η μοτοσικλέτα θα είναι εξαιρετικά ελαφριά, στα επίπεδα του δικύλινδρους ανταγωνισμού και η μοτοσικλέτα θα είναι ιδανική για διασκέδαση στην πίστα. Η κατηγορία των μεσαίων supersport μοντέλων έχει αναζωπυρωθεί με μοντέλα όπως το Aprilia RS660 και το Yamaha R7, κάτι που σημαίνει ότι ένα Trident 660RR θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αυτό είναι το ιδιωτικό αγωνιστικό Street Triple RS της Dynavolt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγγίξαμε το νέο Triumph Tiger 1200

Ποιο σπάνιο μοντέλο της Triumph ξεπούλησε σε χρόνο ρεκόρ

Το Thruxton RS Ton Up είναι το αυθεντικό cafe racer της Triumph

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης