Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Σε περίοπτη θέση στο περίπτερο της Yamaha στην EICMA τον Νοέμβριο που μας πέρασε ήταν μια ειδικήH Yamaha για το 2022 αναβάθμισε την έκδοση Rally με νέους χρωματισμούς και εξάτμιση Akrapovic. έκδοση του Tenere 700 για extreme χρήση εκτός δρόμου. Το μοντέλο είχε την κωδική ονομασία Raid και ήταν σε πρωτότυπη μορφή, αλλά όπως όλα δείχνουν η μοτοσικλέτα παίρνει το δρόμο της παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με σχέδια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φαίνεται πως η Yamaha ετοιμάζει την Raid έκδοση του Tenere 700 το οποίο θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες στο ταξίδι. Το πρώτο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου το οποίο έχει χωριστεί στα δύο και αγκαλιάζει το πλαίσιο της μοτοσικλέτας. Στο πρωτότυπο που είδαμε στο Μιλάνο υπήρχε και ρεζερβουάρ στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας, κάτι που δεν υπάρχει στα νέα σχέδια, ωστόσο ίσως μπει στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού.

Αυτό ήταν το πρωτότυπο Rally Raid που παρουσιάστηκε στο Μιλάνο τον περασμένο Νοέμβριο.

H τιμή του Tenere 700 Rally Edition είναι 12.690€

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φέρινγκ πλέον είναι πιο μακρύ και καλύπτει μεγάλο μέρος στα πλαϊνά της μοτοσικλέτας, ενώ έχουν Η Raid έκδοση θα διαθέτει νέα έγχρωμη TFT οθόνη και αναμένεται να προορίζεται για μεγαλύτερα ταξίδια.ενσωματωμένα κάγκελα προστασίας. Η μάσκα εμπρός είναι πιο φαρδιά με ψηλότερη ζελατίνα και αεροδυναμικά βοηθήματα δεξιά και αριστερά, ενώ το φτερό παραμένει χαμηλά, πάνω στον εμπρός τροχό και δεν είναι ψηλά τοποθετημένο όπως στο πρωτότυπο μοντέλο. Η σέλα είναι εντελώς διαφορετική με έμφαση στο εμπρός μέρος για να μπορεί ο αναβάτης να κινηθεί πιο άνετα σε όρθια θέση. Σε αυτό θα βοηθήσουν τα νέα μαρσπιέ τα οποία δεν έχουν λάστιχα κραδασμών τα οποία συναντάμε και στην ειδική έκδοση Rally του 2022.

Στο κομμάτι των αναρτήσεων, τα σχέδια δείχνουν ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στα συστήματα που χρησιμοποιεί το απλό Tenere. Το ίδιο συμβαίνει και σε τροχούς και φρένα, ενώ ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός CP2 των 689 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 74 ίππους. Ίσως, η Yamaha να έχει ετοιμάσει ένα ειδικό κιτ βελτίωσης με τα γνήσια αξεσουάρ GYTR προκειμένου όποιος θέλει να μπορεί να αναβαθμίσει τη μοτοσικλέτα και στο τεχνικό κομμάτι. Θα πρέπει να περιμένουμε το δεύτερο 6μηνο του 2022 για να δούμε την έκδοση Raid του Tenere.

Βίντεο της ειδικής πρωτότυπης έκδοσης Raid του Tenere.

 

Στα σχέδια 3D φαίνεται το αυξημένο φάρδος της μοτοσικλέτας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίθανο κιτ για το Yamaha Tenere 700 με άρωμα… 80’s

Η Aprilia ετοιμάζει τον αντίπαλο του Yamaha Niken

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης