Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι Κινέζοι δεν έχουν όριο στην αντιγραφή μοντέλων καθώς αυτήν τη φορά έβαλαν στο «μάτι» τη Royal Enfield. Μικρότερη έκδοση του Himalayan με κινητήρα 250 κ.εκ. παρουσίασαν οι… Κινέζοι.Η Hanway αποφάσισε λοιπόν να αντιγράψει το Himalayan της ινδικής φίρμας ακολουθώντας μια σίγουρη οδό όπως συνηθίζουν να κάνουν πολλές κινεζικές εταιρείες κατασκευής μοτοσικλετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Hanway G30 οπτικά είναι ολόιδιο με το Himalayan αλλά υπάρχουν αλλαγές στα μηχανικά μέρη. Ο κινητήρας του G30 είναι ένας μονοκύλινδρος 249 κ.εκ. με απόδοση 26 ίππους ο οποίος ήδη έχει δοκιμαστεί σε διαφορετικά μοντέλα της φίρμας. Ακόμα μια αλλαγή έχουμε στο εμπρός πιρούνι της ανάρτησης καθώς στην περίπτωση του G30 είναι ανεστραμμένο αντίθετα με το συμβατικό της Royal Enfield.

Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά η Hanway για να κατασκευάσει ένα Himalayan.

Πολλά εξαρτήματα και από την KTM

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ καινούριο είναι το όργανο πληροφοριών με Το αποτέλεσμα πάντως δείχνει πολύ καλό!τεχνολογία TFT. Μοιάζει πολύ με εκείνα της KTM που τοποθετεί στο 390 Duke, ενώ και το ψαλίδι προέρχεται από την KTM με τα νεύρα να είναι ορατά.

Πάντως αυτή σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι αντιγράφουν ένα μοντέλο και σίγουρα δεν είναι η τελευταία. Μην ξεχνάμε πως πρόσφατα είδαμε ένα μικρό αντίγραφο Africa Twin με κινητήρα 500 κ.εκ. από τη Hengjian και η λίστα δεν έχει τελειωμό!

Η TFT οθόνη μοιάζει πολύ σε εκείνες των KTM, ενώ την έχουμε συναντήσει και σε άλλα κινεζικά μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καινούρια χρώματα για τα Royal Enfield

Καινούριο cruiser εξελίσσει η Royal Enfield

Αναβάθμιση στα σημεία για το Royal Enfield Himalayan

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης