Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η αγορά των τρίκυκλων scooter έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια με πολλά ποιοτικά μοντέλα να Το Tricity 300 μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου.εμφανίζονται και να κατακτούν τις καρδιές των αναβατών. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι το σχετικά φρέσκο Yamaha Tricity 300 το οποίο τα έχει καταφέρει περίφημα σε μια κατηγορία με πολύ σκληρό ανταγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2022 η Yamaha αποφάσισε να δώσει μία ακόμα ώθηση στο τρίκυκλο scooter της προσφέροντας νέους χρωματισμούς. Για την καινούρια χρονιά λοιπόν μπορούμε να βρούμε το Tricity σε Petrol Blue (μπλε) και Sand Grey (ανοιχτό καφέ) τα οποία έρχονται να προστεθούν στο υπάρχουν Gunmetal Grey που είχαμε γνωρίσει το 2020.

Υψηλό επίπεδο ασφάλειας και άνεσης προσφέρει το τρίκυκλο της Yamaha.

Η τιμή αναμένεται κοντά στις 8.500€

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tricity μπορεί να περηφανεύεται ότι είναι το πιο ελαφρύ τρίκυκλο scooter της κατηγορίας με βάρος 239Στην γκάμα του Tricity υπάρχουν και τα μικρότερα 155 και 125. κιλά. Και από κινητήρα όμως τα πάει περίφημα καθώς ο μονοκύλινδρος BlueCore των 292 κ.εκ. αποδίδει 27,6 ίππους και 29Nm ροπής ακολουθώντας τις προδιαγραφές ρύπων Euro5. Είναι εξοπλισμένος με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ενώ χάρη στην εξελιγμένη τροφοδοσία της Yamaha κρατάει και την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα.

Το σύστημα μπροστινής ανάρτησης μπορεί να “κλειδώσει” με το πάτημα ενός κουμπιού προκειμένου το scooter να παραμείνει όρθιο όταν είναι ακίνητο. Το πλαίσιο είναι ελαφρύ και βοηθάει  στην ευελιξία του scooter, ενώ οι τροχοί των 14 ιντσών προσφέρουν άνεση και σταθερότητα. Μεγάλο είναι και το ρεζερβουάρ καυσίμου το οποίο με τα 13 λίτρα μπορεί να προσφέρει μεγάλη αυτονομία, ενώ κάτω από τη σέλα χωράνε δύο full face κράνη. Στα θετικά είναι φυσικά το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και η μεγάλη LCD οθόνη με πλούσιες πληροφορίες.

Το νέο Tricity 300 αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2022 με την τιμή να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Το βίντεο παρουσίασης του Yamaha Tricity 300 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις τροχοί και τρεις λόγοι να αποκτήσεις αυτό το Yamaha

Τελικά… όλοι οδηγούν Yamaha!

Τι κοινό έχει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι με το Yamaha NMAX 125;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης