Οδηγεί ο Γιάννης Πετρόχειλος

Κάθε μήνα οι άνθρωποι του ειδικού Τύπου της μοτοσικλέτας λαμβάνουμε από τον ΣΕΜΕ, Σύνδεσμο Το Symphony ST200 έρχεται σε πέντε διαφορετικούς χρωματισμούς.Εισαγωγέων Μοτοσικλετών, τις αναλυτικές ταξινομήσεις στις μοτοσικλέτες όλων των εταιριών στην Ελλάδα. Η τελευταία καταμέτρηση έγινε τον Σεπτέμβριο και μόλις άνοιξα το αρχείο με τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ πρώτο και καλύτερο στη λίστα ήταν το SYM Symphony ST200.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχω γράψει πολλές φορές ότι το κοινό της μοτοσικλέτας το εμπιστεύομαι και στη συντριπτική πλειοψηφία δεν έχω απογοητευτεί. Το ST200 λοιπόν είναι ένα τρανό παράδειγμα ότι ο κόσμος είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να ξεχωρίσει ένα καλό δίκυκλο το οποίο εκτός από το ότι θα του καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης, θα διαθέτει στοιχεία όπως η ασφάλεια, η τεχνολογία και φυσικά η οικονομία.

Full LED φωτιστικά σώματα με πολύ ισχυρή δέσμη.

Βάζει τη δική του σχεδιαστική υπογραφή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι το ST200 είναι από τα best seller μοντέλα της ελληνικής και όχι μόνο αγοράς, η SYM Τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη ενσωματώνονται στο scooter όταν είναι κλειστά.αποφάσισε να το αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο δίνοντάς του φρεσκάδα τόσο στην εμφάνιση, όσο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Παρατηρώντας το νέο ST200 από κοντά αντιλαμβάνεσαι άμεσα ότι πρόκειται για ένα ποιοτικό scooter, με προσεγμένη αισθητική και δοκιμασμένη δομή με επίπεδο πάτωμα και 16άρηδες τροχούς.

Τα φωτιστικά σώματα είναι πολύ δυνατά, τεχνολογίας LED, με το πίσω φανάρι να είναι ολοκαίνουριο δημιουργώντας μάλιστα μια παιχνιδιάρικη “υπογραφή” όταν ενεργοποιείται με την πέδηση. Το μάτι μου πάντως περισσότερο στάθηκε στον καινούριο πίνακα οργάνων LCD ο οποίος είναι σύγχρονος και ευανάγνωστος παρέχοντας πλούσιες πληροφορίες για τον αναβάτη με ευχάριστο τρόπο. Πλέον το ST200 καταφέρνει να ξεχωρίσει ανάμεσα στα scooter της κατηγορίας έχοντας αποκτήσει δική του σχεδιαστική προσωπικότητα.

Καλλίγραμμη σιλουέτα που αναδύει ποιότητα και φινέτσα.

Euro5 κινητήρας με δυναμικές επιδόσεις

Στην περίπτωση του ST200, η SYM έχει αναβαθμίσει ελαφρώς τον κινητήρα. Έχουμε λοιπόν ένα μονοκύλινδρο, Το βάρος του ST200 είναι μόλις 128 κιλά με το ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 7 λίτρα.αερόψυκτο σύνολο προδιαγραφών Euro5 το οποίο αποδίδει 12,5 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. με τη ροπή να βρίσκεται στα επίπεδα των 12,5 Nm στις 6.000 σ.α.λ. Την τροφοδοσία έχει αναλάβει ηλεκτρονικός ψεκασμός της Continental, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω αυτόματου CVT κιβωτίου ταχυτήτων. Βασικό στοιχείο του συνόλου είναι η δυναμική του απόδοση και η προθυμία του να ανεβάσει σβέλτα στροφές. Ζωηρός τόσο στις χαμηλές όσο και στις μεσαίες στροφές, ο κινητήρας είναι ικανός να επιταχύνει γρήγορα από το φανάρι και να γράψει στο ταχύμετρο πάνω από 110Km/h.

Ακόμα ένα στοιχείο του καινούριου Symphony ST είναι το καινούριο σύστημα ανάρτησης στον κινητήρα, Anti-Lift Engine Hanger System. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν επιτρέπει στον κινητήρα να ανασηκώνεται κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης. Αυτό που προσφέρει στην πραγματική οδήγηση είναι οι ομαλές εκκινήσεις χωρίς να διαταράσσεται η ισορροπία του scooter. Συνολικά, ο κινητήρας του ST200 είναι ικανός να καλύψει σχεδόν όλες τις ανάγκες καθημερινής μετακίνησης στον αστικό ιστό, χωρίς να λέει όχι σε μεγαλύτερους δρόμους και αποστάσεις.

Πολύ ευχάριστο και απροβλημάτιστο στο δρόμο με ανάλαφρη συμπεριφορά.

Εξαιρετικά ευέλικτο με αθλητικό DNA

Προσεκτική δουλειά έγινε από την SYM στην οδική συμπεριφορά του scooter. Το πλαίσιο σε συνδυασμό μεΤο δοχείο καυσίμου βρίσκεται στο πάτωμα του scooter βοηθώντας πολύ στο χαμηλό κέντρο βάρους και την καλή οδική συμπεριφορά. το χαμηλό κέντρο βάρους έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ευχάριστο στην οδήγηση σύνολο με έμφαση στην ευελιξία και τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο μονά αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση της προφόρτισης. Η ρύθμισή τους είναι σχετικά σκληρή συμβάλλοντας στην στιβαρότητα του scooter, ενώ προσφέρουν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης χαρίζοντας αυτοπεποίθηση στον αναβάτη.

Τα φρένα είναι ισχυρά με ένα δίσκο 260mm εμπρός και έναν δίσκο πίσω 220mm με δικάναλο σύστημα ABS της Continental. Το σύστημα είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να ακινητοποιήσει το scooter με ασφάλεια ακόμα και σε κατάσταση πανικού. Οι  μεγάλοι τροχοί των 16 ιντσών εμπρός και 14 ιντσών πίσω συμβάλουν στην αυξημένη ασφάλεια στη διαδικασία πέδησης, ενώ προσφέρουν σημαντικά και στην άνεση του ST200. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι η θέση οδήγησης και η σέλα του SYM είναι πραγματικά κορυφαία διατηρώντας τον αναβάτη ατσαλάκωτο για πολλά χιλιόμετρα.

Σύγχρονη LCD οθόνη, ευανάγνωστη και πρακτική.

Ζηλευτός εξοπλισμός για μέγιστη ευχρηστία

Κορυφαία είναι τα πράγματα στην εργονομία και τον εξοπλισμό του ST. Τα καλά νέα αρχίζουν μόλις ανοίξεις Η SYM προσφέρει και Top Case 33 λίτρων με κοινό κλειδί οχήματος/βαλίτσας.τη σέλα και ανακαλύψεις τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Εκεί, μπορείς να τοποθετήσεις ένα full face και ένα jet κράνος μαζί με μικροαντικείμενα, ενώ η SYM προσφέρει και Top Box 33 λίτρων για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Στην ευκολία της καθημερινότητας συμβάλει πολύ η τάπα ανεφοδιασμού η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό της ποδιάς και πλέον δεν χρειάζεται να μετακινηθείς για να γεμίσεις με καύσιμο το 7 λίτρων ρεζερβουάρ.

Στην κεντρική κολόνα του τιμονιού, στο εσωτερικό της ποδιάς, υπάρχει θύρα ταχυφόρτισης USB 3.0 για το smartphone. Επίσης, υπάρχει διαθέσιμος γάντζος για εύκολη μεταφορά τσάντας, ενώ το επίπεδο πάτωμα εξασφαλίσει την πρακτική αποβίβαση/επιβίβαση στο scooter. Πραγματικά, το ST200 έχει πετύχει διάνα στο κομμάτι της ευχρηστίας και της πρακτικότητας στην καθημερινή συμβίωση.

Εκτός από εξαιρετικό scooter το ST200 έχει εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή.

Ο λαός είναι τελικά σοφός

Το SYM Symphony ST200 είναι από τα πλέον πρακτικά και ασφαλή scooter για τις καθημερινές μετακινήσεις. Όμορφο, σύγχρονο και πολύ οικονομικό είναι ικανό να γίνει ο καλύτερος συνοδός σου στις αστικές διαδρομές με σύμμαχο την εξαιρετική του εργονομία και την αξιοπιστία της SYM. Το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων (Σεπτέμβριος 2021) δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς δεν του λείπει τίποτα. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την πολύ ανταγωνιστική τιμή του τότε δεν πρέπει πλέον να μας κάνει εντύπωση ότι είναι best seller. Ο κόσμος της μοτοσικλέτας για μια ακόμα φορά δείχνει το δρόμο και αυτός ο δρόμος οδηγεί στο Symphony ST200!

ΤΙΜΗ: 2.795€

Όλα τα στοιχεία για το SYM Symphony ST200 ΕΔΩ.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το πίσω φωτιστικό σώμα έχει χαρακτηριστική "υπογραφή" δημιουργώντας ένα τόξο όταν ανάβει.

Φρένα με αρκετή δύναμη και μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Πολύ πρακτική η τάπα καυσίμου στο εσωτερικό της ποδιάς.

Σπορ συμπεριφορά στο δρόμο με μέγιστη ευελιξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το SYM HD300 είναι ο θησαυρός που έψαχνες στον ωκεανό των scooter

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το SYM Balkan Ride Tour 2021

Με τρεις εκδόσεις έρχεται το νέο SYM JΕΤ14

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης