Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Η διασημότερη ανάβαση του κόσμου -το Pikes Peak- είχε φέτος χροιά ιταλική, με το Aprilia Tuono 1100 Factory να είναι το δίτροχο που στη μεγάλη κατηγορία των πολλών κυβικών δεν είχε αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιταλικό streetfighter από το Noale διένυσε στα χέρια του Αυστραλού Rennie Scaysbrook την απόσταση των 4.302 μέτρων σε 9 λεπτά, 44 δευτερόλεπτα και 963 χιλιοστά του δευτερολέπτου, θέτοντας νέο ρεκόρ στην κατηγορία. Στη σφαίρα του υποθετικού λόγου, αξίζει να σημειωθεί πως και το γυμνό Panigale με τον αντίστοιχο V4 ήταν σε επίπεδα ρεκόρ, ωστόσο μετά το τραγικό ατύχημα του Carlin Dunne οι αριθμοί έρχονται δεύτεροι.

Ειδική μνεία στο παραλίγο ρεκόρ του αδικοχαμένου αναβάτη έκανε και ο ίδιος ο Scaysbrook, τονίζοντας τη φιλία τους παρά τον όποιο ανταγωνισμό. «Η διοργάνωση ήταν εντυπωσιακή, μέχρι που μάθαμε για το ατύχημα του Dunne. Ο Carlin ήταν ένα τεράστιο κομμάτι  της εμπειρίας μου στο Pikes Peak, βοηθώντας με σαν μέντοράς μου όταν ήμουν Rookie το 2016 και έπειτα ως το 2018, όπου και αναδείχθηκε νικητής. Ο Carlin ήταν ένας κύριος. Όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα φέτος, μου έδωσε το χέρι, μου ευχήθηκε καλή τύχη και είπαμε ο ένας στον άλλον ότι θα τα πούμε στην κορυφή. Ο κόσμος έχασε έναν πραγματικό πρωταθλητή.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όσον αφορά στην προσπάθειά του, πρόσθεσε: «Ο αγώνας ήταν μία από τις περιπτώσεις όπου η μοτοσυκλέτα και εγώ δέσαμε. Η δουλειά που κάναμε όλη την εβδομάδα υπολογίστηκε συστηματικά, καθιστώντας τη μοτοσυκλέτα ολοένα και καλύτερη, επομένως είμαι ευγνώμων που έχω μια τέτοια απίστευτη ομάδα που συνέβαλε στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος.»

Τέλος, μια παρόμοια μοτοσυκλέτα με το πακέτο των ηλεκτρονικών του APRC και τους 175 ίππους είναι αυτές τις μέρες στα χέρια του Νίκου Βιτσιλάκη, επομένως αναμείνατε στις οθόνες σας για μια -εκ των έσω- Tuono 1100 Factory εμπειρία.

Περισσότερα για το “κτήνος” της Aprilia μπορείτε να μάθετε εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης