Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Όχι, δεν είναι η Honda, ούτε η Yamaha, ούτε η Piaggio… είναι η Bajaj. Ναι καλά διαβάσατε, η Ινδική φίρμα Που να είχε και πρόσβαση στην Ευρώπη και την Αμερική!κατασκευής μοτοσικλετών Bajaj είναι αυτήν τη στιγμή η εταιρεία με την υψηλότερη αξία η οποία υπολογίζεται στα 11,08 δισεκατομμύρια ευρώ! Και όλα αυτά χωρίς να έχει άμεση επαφή με τις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bajaj Auto, της οποίας ένας από τους ιδιοκτήτες είναι και η αυστριακή KTM (47,97%), επεκτείνει τις εργασίες τις σε 70 διαφορετικές αγορές κυρίως στην Ασία πουλώντας μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού. Η συνεργασία της όμως με την KTM την έχει εισάγει σε εταιρείες όπως η Husqvarna και η GasGas τις οποίες έχει κάτω από την ομπρέλα της η KTM με τις πωλήσεις να ανεβαίνουν ραγδαία κάθε χρονιά.

Οι μοτοσικλέτες της Bajaj πωλούνται σε 70 χώρες της Ασίας

Μυστικό της επιτυχίας η διαφορετικότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bajaj έχει δημιουργήσει πολύ δυνατές συνθήκες προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Rajiv Bajaj τόνισε πως αυτό που τους έχει φέρει στην κορυφή είναι αφοσίωση στις στρατηγικές διαφοροποίησης από τους υπόλοιπους. Αυτό έχει εκτιμηθεί από το αγοραστικό κοινό αλλά και τις υπόλοιπες εταιρίες οι οποίες θέλουν δυνατές συνεργασίες με την ινδική φίρμα.

Η Bajaj πάντως έχει βάλει πλώρη για ένα νέο project αυτήν τη φορά με την Triumph με την οποία έχει συμφωνήσει για την κατασκευή μικρών και μεσαίων μοντέλων 300κ.εκ.-700κ.εκ. τον επόμενο χρόνο τα οποία θα πωλούνται σε όλες τις αγορές του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πρώτα μοντέλα Triumph-Bajaj το 2023

Πότε θα είναι έτοιμη η γκάμα 490 της KTM

Honda CB350: Ινδός ρετρολάγνος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης