Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από μερικούς μήνες στην EICMA η Honda μας είχε παρουσιάσει ένα teaser βίντεο στο οποίο εμφανιζότανΟ σχεδιασμός του Hornet ξεφεύγει από τα Neo Sport Cafe της Honda. η επόμενη γενιά του θρυλικού Hornet. Το γυμνό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας το οποίο μεσουράνησε τη δεκαετία του 1990 και του 2000 έχει μπει στη λίστα με τα μοντέλα τα οποία σκοπεύει να αναβιώσει η Honda όπως έκανε επιτυχημένα με το Africa Twin και αναμένεται να κάνει με το Transalp.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την EICMA στο Μιλάνο και έπειτα όμως δεν είχαμε κάποιο νέο για το Hornet και οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι αρχίζουν να ψάχνουν πιο έντονα το θέμα. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια νέα εικόνα η οποία μας δείχνει πως θα μπορούσε να είναι το νέο Hornet.

Κάπως έτσι φαντάζονται οι Ιάπωνες το νέο Hornet. Θα το θέλαμε λίγο πιο φουτουριστικό είναι η αλήθεια...

Με δικύλινδρο κινητήρα νέας γενιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτογραφία κυκλοφορεί με την επίσημη ονομασία CB750S και παραπέμπει στο Hornet όπως μας το είχε Ο κινητήρας θα δημιουργήσει μια νέα γκάμα μοντέλων για την Honda.παρουσιάσει η Honda. Ο σχεδιασμός του είναι πολύ κοντά σε εκείνον του CB500F με χαρακτηριστικό το εμπρός μυτερό φωτιστικό σώμα. Ο σχεδιασμός του ρεζερβουάρ και των minimal πλαστικών είναι εκλεπτυσμένος, ενώ η ουρά θυμίζει έντονα τη σειρά CB500.

Ο κινητήρας που θα κινήσει το νέο Hornet δεν θα είναι τετρακύλινδρος όπως τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά ένας νέος δικύλινδρος 755 κ.εκ. Το σύνολο αναμένεται να αποδίδει κοντά στους 70 ίππους και θα συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο DCT κιβώτιο. Αναρτήσεις και φρένα θα έχουν την ποιότητα της Honda, ενώ το πλαίσιο θα ακολουθεί τη δομή των CB500.

Το πολυαγαπημένο Hornet 900!

Το νέο Hornet θα προστεθεί σε μια νέα γκάμα μοντέλων της Honda η οποία θα περιλαμβάνει και το Transalp. Το Hornet αναμένεται να βρεθεί απέναντι στα Triumph Trident και Yamaha MT-07, ενώ το Transalp θα βρεθεί απέναντι στο Yamaha Tenere και το Aprilia Tuareg 660.

Το teaser βίντεο της Honda στην EICMA.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανανέωση για το Honda CB300R του 2022

Έφτασε στην Ελλάδα το Honda ADV350 στην τιμή των 6.690€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης