Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Damon Motorcycles έγινε παγκοσμίως γνωστή πριν από έναν χρόνο όταν παρουσίασε ένα εκπληκτικό Η Damon έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει το λογισμικό της μοτοσικλέτας απομακρυσμένα.ηλεκτρικό superbike, HyperSport Colossus. Τότε είχε κάνει αίσθηση κυρίως με τις επιδόσεις του μοντέλο το οποίο είχε απόδοση 200 ίππους και τελική ταχύτητα πάνω από 320Km/h!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Έκθεση CES στο Las Vegas της Αμερικής, η οποία έχει να κάνει με νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, η Damon παρουσίασε επίσημα τη δεύτερη μοτοσικλέτα της την οποία ονομάζει HyperFighter. Πρόκειται για μια naked μοτοσικλέτα η οποία έχει την ίδια περίπου δομή με την HyperSport με άφθονη τεχνολογία και κορυφαίες επιδόσεις.

Τα κλιπόν στο τιμόνι αλλάζουν θέση ηλεκτρονικά!

Με 100 ευρώ προκαταβολή μπορείς να παραγγείλεις το δικό σου HyperFighter

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η HyperFighter είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις, την Unlimited 15, την Unlimited 20 και την κορυφαία Ο κινητήρας της Damon κατασκευάζεται in-house και ονομάζεται HyperDrive, ενώ παίζει το ρόλο και του πλαισίου της μοτοσικλέτας.Colossus. Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 ίππων και 200Nm ροπής ο οποίος είναι ικανός να χαρίσει τελική ταχύτητα πάνω από 270Km/h στη μοτοσικλέτα και επιτάχυνση 0-100Km/h σε μόλις 3 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία των 20kWh προσφέρει αυτονομία περίπου 230 χιλιομέτρων, ενώ τα περιφερειακά είναι κορυφαία με αναρτήσεις της Ohlins, φρένα της Brembo και μονόμπρατσο ψαλίδι.

Η μοτοσικλέτα της Damon διαθέτει δύο πρωτοποριακά συστήματα τα οποία δεν συναντάμε εύκολα σε μοτοσικλέτες. Το πρώτο είναι το σύστημα Co-Pilot 360 το οποίο έχει την ικανότητα μέσω αισθητήρων και ραντάρ να προβλέπει πιθανούς κινδύνους αναλύοντας σε πραγματικό χρόνο διάφορες παραμέτρους. Το δεύτερο είναι το σύστημα Shift το οποίο με ηλεκτρονικό τρόπο μπορεί ο αναβάτης να προσαρμόσει το τιμόνι και τα μαρσπιέ της μοτοσικλέτας στη θέση που θέλει, ακόμα και εν κινήσει! Η τιμή της μοτοσικλέτας είναι κοντά στις 31.000€.

Βίντεο με την παρουσίαση του HyperFighter Colossus.

 

Επιθετική μάσκα με carbon πινελιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Damon Motorcycles κατασκεύασε γυμνή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με 200 ίππους!

Αποστολή EICMA 2021: “Ηλεκτρική” παρουσία της Zero Motorcycles

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης