Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Suzuki, έπειτα από πολλά teaser βίντεο και φωτογραφίες, παρουσίασε επίσημα το νέο της Hayabusa. Οι δύο πρώτες γενιές της Hayabusa πούλησαν 189.100 μονάδες!Μιλάμε πλέον για την 3η γενιά της εικονικής μοτοσικλέτας της εταιρείας η οποία αδιαμφισβήτητα γέμισε με τεράστια ανυπομονησία τον κόσμο των δύο τροχών τους προηγούμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πώς να μη γεμίσουμε ανυπομονησία καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μοντέλο τόσο για τον κόσμο της μοτοσικλέτας όσο και για την ίδια την εταιρεία, η οποία με αυτόν τον τρόπο μπαίνει δυναμικά ξανά στο παιχνίδι της τεχνολογίας και των επιδόσεων. Η νέα Hayabusa σαν σχήμα και όταν την δεις συνολικά παραμένει ίδια σχηματικά. Έντονο αεροδυναμικό προφίλ, μεγάλη μάσκα για προστασία και στρογγυλεμένη ουρά δίνουν ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι αδύνατο να το μπερδέψεις με κάτι άλλο.

Το Hypersport μοντέλο της Suzuki ήρθε να χαλάσει ξανά τον ύπνο των οπαδών του...

Πολλές καινούριες λεπτομέρειες στον σχεδιασμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις λεπτομέρειες ωστόσο η μοτοσικλέτα διαθέτει πολλά νέα στοιχεία. Μικρές αλλαγές έχουμε στη μάσκα η Αναβαθμισμένο πακέτο ηλεκτρονικών SDMS-α τελευταίας γενιάς!οποία παραμένει το σήμα κατατεθέν της μοτοσικλέτας, αντίθετα με το πίσω μέρος το οποίο είναι πολύ διαφορετικό. Ιδιαίτερα το πίσω φωτιστικό σώμα τύπου LED είναι χαρακτηριστικό της νέας Hayabusa. Οι γρίλιες στο πλαϊνό φέρινγκ επίσης είναι καινούριες και μάλιστα η Suzuki τις έχει τονίσει χρωματίζοντάς τις με διαφορετικό τρόπο.

Η πραγματική επανάσταση της μοτοσικλέτας έχει να κάνει με το ηλεκτρονικό πακέτο που πλέον προσφέρει. Ο αναβάτης έχει στα χέρια του την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με έναν… σκασμό ηλεκτρονικά που θα κάνουν τη ζωή του εύκολη. Το όλο σύστημα SIRS (Suzuki Intelligent Ride System) προσφέρει μεταξύ άλλων τρεις επιλογές στη χαρτογράφηση του κινητήρα, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με 10 επιλογές ρύθμισης, quickshifter (ανέβασμα-κατέβασμα) με δύο επιλογές, σύστημα που δεν αφήνει τον εμπρός τροχό να σηκωθεί, σύστημα ελέγχου φρένου του κινητήρα, σύστημα ελέγχου εκκίνησης, αυτόματο πιλότο, βοήθεια εκκίνησης σε ανηφόρα και πολλά πολλά άλλα. Καινούριος είναι ο πίνακας οργάνων με μια TFT οθόνη ανάμεσα στα αναλογικά όργανα.

Ολοκαίνουριο το σύστημα εξάτμισης, το ίδιο και το σύστημα SRAD στην εισαγωγή αέρα.

Euro5 κινητήρας με 190 ίππους!

Στον κινητήρα έχουμε επίσης σημαντικές αλλαγές. Το τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο των 1.340 κ.εκ., χάρη Ακόμα πιο γεμάτη απόδοση στον κινητήρα με νέο SRAD και σύστημα εξάτμισης…στο καινούριο σύστημα εξάτμισης και το νέο σύστημα τροφοδοσία ECM με Ride-by-Wire σύστημα γκαζιού, περνάει τις προδιαγραφές Euro5 χωρίς να χάσει τίποτα από την ισχύ του. Το αντίθετο μάλιστα, ο νέος κινητήρας προσφέρει ακόμα καλύτερη καμπύλη ροπής και ισχύος γεμίζοντας περισσότερο τις μεσαίες στροφές. Η απόδοσή του είναι 190 ίπποι στις 9.700 σ.α.λ., με τη ροπή να φτάνει τα 150Nm στις 7.000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις του είναι βελτιωμένες και πλέον έχουμε να κάνουμε με την ταχύτερη και σίγουρα πιο σύγχρονη Hayabusa που φτιάχτηκε ποτέ.

Η καλύτερη Hayabusa που φτιάχτηκε μέχρι σήμερα...

Καινούριες αναρτήσεις, φρένα και ελαστικά Bridgestone!

Στις αναρτήσεις, η Suzuki έχει εμπιστευθεί τα «καλούδια» της KYB με ανεστραμμένο πιρούνι 43mm εμπρόςΒελτίωση και στη μακροζωία του κινητήρα με χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. ρυθμιζόμενο και μονό αμορτισέρ πίσω επίσης ρυθμιζόμενο. Τα φρένα είναι από την κορυφαία σειρά της Brembo με τις 4πίστονες δαγκάνες Stylema και δίσκους 320mm με ABS τελευταίας γενιάς. Βελτιωμένη είναι η θέση οδήγησης, καθώς το τιμόνι έχει έρθει 10mm πιο κοντά στον αναβάτη, ενώ νέα είναι όλα τα χειριστήρια και η πάνω τιμονόπλακα. Το βάρος της Hayabusa είναι 264 κιλά.

Οι επιλογές χρωμάτων της νέας ναυαρχίδας της Suzuki είναι τρεις. Η Glass Sparkle Black (Μαύρη), η Metallic Mat Sword Silver (Ασημί) και η Pearl Brilliant White (Λευκή).

Όλα τα στοιχεία της νέας Hayabusa ΕΔΩ

Για κρατήσεις της νέας Suzuki Hayabusa ΕΔΩ

Βίντεο της παρουσίασης της νέας Suzuki Hayabusa

 

Μείξη αναλογικών και ψηφιακών οργάνων με TFT οθόνη και νέα χειριστήρια.

 

Τα LED φωτιστικά σώματα της ουράς κάνουν τη διαφορά!

Τρία χρώματα για το νέο Hayabusa της Suzuki.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Suzuki του Alex Rins με την οποία προπονείται

Ποιο μοντέλο θα παρουσιάσει η Suzuki στις 5 Φεβρουαρίου;

Εντυπωσιακή υπηρεσία ετοιμάζει η Suzuki

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης