Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross: Νικηφόρο φινάλε για την ΚΤΜ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 14:00
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross: Νικηφόρο φινάλε για την ΚΤΜ

Μια συναρπαστική χρονιά τελείωσε στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, εκεί όπου οι αναβάτες της KTM Motorex Michelin Acerbis είχαν ένα δυνατό φινάλε κατακτώντας νίκες και βάθρα.

Ήταν ο έβδομος και τελευταίος αγώνας του φετινού Πρωταθλήματος, με τις ομάδες και τους αναβάτες να έχουν ήδη δώσει το ραντεβού τους για το 2020.

#93 Νίκος Κοσιάβελος – 1ος ΜΧ85 (2ος Α΄ Σκέλος / 1ος Β΄ Σκέλος)

Ο Νίκος πήγε στον τελευταίο αγώνα με σκοπό να διεκδικήσει τον τίτλο. Ήθελε μόνο νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να το πετύχει. Το πρώτο το κατάφερε, αλλά τελικά έμεινε μόλις οχτώ βαθμούς πίσω από τον Πρωταθλητή της κατηγορίας. Το μικρότερο μέλος της ομάδας, πάνω σε μια άριστα προετοιμασμένη KTM 85 SX ήρθε δεύτερος στο Α΄ Σκέλος και πήρε τη νίκη στο επόμενο, γεγονός που του εξασφάλισε και την πρωτιά στο σύνολο. “Δώσαμε πολλές και έντονες μάχες όλη τη χρονιά και καταφέραμε να τερματίσουμε δεύτεροι στη βαθμολογία με πολύ μικρή διαφορά από τον πρώτο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της ΚΤΜ και τους χορηγούς της για την υποστήριξη σε κάθε αγώνα και την άριστη προετοιμασία της μοτοσυκλέτας μου. Επόμενος στόχος η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο MX Junior στο Trentinoτης Ιταλίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Σόλωνα Κοντό και τον κύριο Στάθη Κοσμίδη που θα με εμπιστευτούν να εκπροσωπήσω την ομάδα της KTM και στο Πρωτάθλημα του 2020 στην απαιτητική κατηγορία της MX2T με την καλύτερη μοτοσυκλέτας της κατηγορίας, το ΚΤΜ 125 SX.”

#49 Μάριος Κανάκης – 2ος ΜΧ2Τ (2ος Α΄& Β΄Σκέλος)

Δυνατό φινάλε και για το Μάριο Κανάκη πάνω στο KTM 125 SX, ο αναβάτης της πορτοκαλί ομάδας, με εξαιρετική απόδοση και στα δύο σκέλη, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, διάκριση που του έδωσε και τη δεύτερη θέση στον αγώνα. Έπειτα από πολλές ατυχίες, ο Μάριος ήταν 6ος στην τελική βαθμολογία της κατηγορίας. “To φετινό Πρωτάθλημα με γεμίζει με ανάμεικτα συναισθήματα. Μπορούσα να πρωταγωνιστήσω, αλλά ένας τραυματισμός με άφησε πίσω. Με την υποστήριξη της ομάδας και με όπλο την εξαιρετική KTM 125 SX κατάφερα να επανέλθω και βρήκα ξανά το ρυθμό μου, κάτι που αποδείχθηκε στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος. Ευχαριστώ όλους όσους ήταν κοντά μου και φυσικά τη μεγάλη οικογένεια της KTM”
Με τη σειρά του, ο team manager της ομάδας Στάθης Κοσμίδης δήλωσε: “Με τη λήξη του Π.Π.Motocross 2019 θέλω αρχικά να ευχηθώ περαστικά στους αθλητές Κανελλόπουλο και Μαυράκη που τραυματίστηκαν στο Λάκκωμα και κατόπιν να δώσω συγχαρητήρια στους Πρωταθλητές όλων των κατηγοριών και σε όσους συμμετείχαν σε αυτές.

Ευχαριστώ τους επίσημους αναβάτες της ομάδας μας Φραγκίσκο Ζούνη, Μάριο Κανάκη και Νίκο Κοσιάβελο, τους συνοδούς και βοηθούς τους για την προσπάθεια και την άριστη συνεργασία. Επίσης, τα μέλη του Support Team της KTM SEE, τους μηχανικούς μας Παντελή Καρίμαλη, Μπάμπη Πλακέτα, Μανώλη Λουμπουνάκη για τη συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία της ομάδας και φυσικά την ΚΤΜ SEE που μου εμπιστεύτηκε τις αγωνιστικές μας ομάδες για το 2019. Καλή ξεκούραση σε όλους και καλό καλοκαίρι.”

ΣΣ. Οι αναφορές που γίνονται στους αγώνες του πρωταθλήματος ΜΧ και Enduro βασίζονται σε δελτία τύπου των εταιριών που συμμετέχουν, καθόσον η Ομοσπονδία (ΑΜΟΤΟΕ) συνεχίζει να αδιαφορεί για την ενημέρωση του ειδικού τύπου και ευρύτερα του κοινού  

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 14:00