Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Αρκετά είναι τα εργοστάσια που προσπαθούν να βάλουν στο μενού των scooter τις off-road διαδρομές, Το Tricity Rough Road προσφέρει πρώτες βοήθειες και εντοπισμό ανθρώπων σε δύσβατα σημεία.ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν κάνει μόνο επιδερμικές μετατροπές. Η Yamaha φαίνεται πως θέλει να “κολυμπήσει” σε βαθύτερα νερά στον συγκεκριμένο τομέα παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο concept με βάση το τρίκυκλο scooter της Tricity.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιδιαίτερο αυτό Tricity ονομάζεται Rough Road και είναι σχεδιασμένο τόσο να μπορεί να κινηθεί σε όλα τα τερέν, όσο και να χρησιμοποιηθεί ως όχημα διάσωσης. Η έκδοση αποκαλύφθηκε στην έκθεση Riscon Tokyo 2021 στην Ιαπωνία και βασίζεται στο Tricity 125. Στην παρουσίαση εμφανίζεται το Tricity να πηγαίνει σε δύσβατα σημεία τα οποία έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές προκειμένου να βοηθήσει σε περίπτωση διάσωσης.

Στις βαλίτσες υπάρχει drone το οποίο χειρίζεται ο αναβάτης - διασώστης.

Θα χρησιμοποιηθεί από τα σώματα πυροσβεστικής της Ιαπωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το scooter όσον αφορά τον κινητήρα παραμένει ίδιο με τη βασική έκδοση. Είναι εξοπλισμένο με τον Blue Core Είναι εξοπλισμένο και με drone για να δίνει εικόνα από ψηλά στα συνεργαζόμενα πληρώματα διάσωσης.μονοκύλινδρο των 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 12 ίππους και 11,7Nm ροπής. Εκεί που η Yamaha επενέβη είναι στις αναρτήσεις και τους τροχούς. Το Rough Road διαθέτει αναρτήσεις με μεγαλύτερη διαδρομή για εκτός δρόμου κίνηση, ενώ στους τροχούς έχουν τοποθετηθεί ελαστικά για χώμα.

Εξωτερικά, το scooter είναι ενισχυμένο με προστατευτικά κάγκελα, ενώ η ποδιά στο κάτω μέρος και το φωτιστικό σώμα έχουν γίνει πιο ανθεκτικά σε περίπτωση πτώσης. Η σέλα έχει προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετηθούν πλαϊνές βαλίτσες ενώ στο top case είναι ενσωματωμένο ένα drone το οποίο χρησιμοποιείται από τον αναβάτη σε περίπτωση ανάγκης.

Η έκδοση Rough Road θα παραχθεί μόνο για τα σώματα ασφαλείας και διάσωσης, ωστόσο θα μπορούσε η Yamaha να βγάλει μια χωμάτινη έκδοση του Tricity για το κοινό. Δεν θα μας χάλαγε να κάναμε και ένα πέρασμα από το βουνό με το scooter μας!

Το βίντεο παρουσίασης του Tricity Rough Road.

 

Τα κάγκελα ενισχύουν το scooter στις εκτός δρόμου περιπέτειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει τελικά να δώσεις 2.300€ παραπάνω για να αποκτήσεις την GT έκδοση του Yamaha Tracer 9;

Νέοι χρωματισμοί για τα Yamaha XMAX 300 και XMAX 125 το 2022

Ποιο τρίκυκλο scooter κατέχει το 25% στις πωλήσεις της κατηγορίας του το 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης