Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο Κώστας Μητσάκης συνεχίζει το ταξίδι του από την Ελλάδα (Αρχαία Ολυμπία) προς την Ιαπωνία με μία Honda CRF 250 Rally.

Αυτήν τη φορά ο Έλληνας ταξιδευτής που οδηγεί με τη στήριξη του zougla.gr βρέθηκε στη λίμνη Βαϊκάλη, την αρχαιότερη λίμνη του κόσμου. Διαβάστε παρακάτω την ανταπόκριση που μας έστειλε:

Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν (μόνο το καλοκαίρι), τουριστικά πλοιάρια πραγματοποιούν μικρές κρουαζιέρες στα νερά της Βαϊκάλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανταπόκριση του Κώστα

«Σε απόσταση 60 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Ιρκούτσκ  βρίσκεται η λίμνη Βαϊκάλη, η βαθύτερη και αρχαιότερη λίμνη του κόσμου – η ηλικία της χρονολογείται στα 25.000.000 έτη! Περίπου 336 ποτάμια εκβάλλουν στα 31.500 τετρ. χλμ. της Βαϊκάλης, στα νερά της οποίας κολυμπά η νέρπα, ένα είδος αρκτικής φώκιας. Για τον επιστημονικό κόσμο αποτελεί μυστήριο το γεγονός ότι αρκτικές φώκιες, που ζουν μόνο σε αλμυρό νερό, βρίσκονται στα γαλάζια νερά της Βαϊκάλης, 4.000 χλμ. νότια του Βορείου Παγωμένου Ωκεανού.

»Με ορμητήριο λοιπόν την Ιρκούτσκ, πραγματοποίησα με τη Honda CRF 250 Rally μια ημερήσια εξόρμηση στην κοντινή Βαϊκάλη, προκειμένου να γνωρίσω τούτο το ακατέργαστο υγρό διαμάντι! Και πραγματικά, για μια ολόκληρη μέρα το βλέμμα μου ταξίδευε στο βάθος του υγρού ορίζοντα, ενώ οι αισθήσεις μου διαρκώς αποτύπωναν την απαράμιλλη ομορφιά  της τεράστιας γαλάζιας κουκίδας της Βαϊκάλης. Ήταν ένα σκέτο ποίημα…» 

Περιμετρικά της λίμνης υπάρχουν δεκάδες παραλίμνιοι οικισμοί, βουτηγμένοι μέσα στο πράσινο της φύσης
Εξοχικό με θέα τη Βαϊκάλη
Υπάρχουν πολλά σημεία από τα οποία μπορεί κάποιος να φτάσει μέχρι τις όχθες της Βαϊκάλης
Για τους ντόπιους, η αλιεία στα νερά της Βαϊκάλης αποτελεί βασικό βιοποριστικό επάγγελμα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης