Οι πρόσφατες αναβολές δύο πρωταθληματικών αγώνων Enduro δημιούργησαν μεγάλη ένταση στις τάξεις των οδηγών, οι οποίοι μέσα από τον επίσημο Σύνδεσμό τους έστειλαν την παρακάτω επιστολή στην Αθλητική Ομοσπονδία.

Από: Σ.Α.Μ.Ε (Σύνδεσμος Αναβατών Μοτοσυκλέτας Εντούρο)
Προς: Α.ΜΟΤΟ.Ε/Επιτροπή Enduro

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην αναβολή του 3ου διήμερου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εντούρο και του 2ου αγώνα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Βόρειας Ελλάδας που είχε προγραμματιστεί για τις 5-6 Μαΐου 2018 από τον Ο.ΔΙ.ΚΟ στην Κοζάνη, ο Σ.Α.Μ.Ε θεωρεί πως πρέπει να πάρει θέση.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Α.ΜΟΤΟ.Ε για τα Πρωταθλήματα Εντούρο 2018 το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελείται από 4 αγώνες 2ήμερους όπως παρακάτω:

1. ΣΜΟΚ – 17&18 Μαρτίου, Καρδίτσα
2. ΕΔΟ – 21&22 Απριλίου, Ωρωπός
3. ΟΔΙΚΟ – 5&6 Μαΐου, Κοζάνη
4. ΑΛΑΜΜ – 9&10 Ιουνίου, Σπερχειάδα

Πρωτάθλημα Enduro Βόρειας Ελλάδας (Αναμένεται οριστικοποίηση)

Αποτελείται από 6 μονοήμερους αγώνες όπως παρακάτω:

 1. ΣΜΟΚ – 18 Μαρτίου, Καρδίτσα
2. ΟΔΙΚΟ – 6 Μαΐου, Κοζάνη
3. ΜΟΦ – 9 Σεπτεμβρίου, Φλώρινα
4. ΜΟΓ – 7 Οκτωβρίου, Γρεβενά
5. ΛΕΜΟΒ – 4 Νοεμβρίου, Βέροια
6. ΛΑΜΣ/ 25 Νοεμβρίου,Σέρρες

Πρωτάθλημα Enduro Νότιας Ελλάδας (Αναμένεται οριστικοποίηση)

Αποτελείται από 6 μονοήμερους αγώνες όπως παρακάτω:

1. ΕΔΟ -22 Απριλίου, Ωρωπός
2. ΑΛΑΜΜ – 10 Ιουνίου, Σπερχειάδα
3. ΜΟΛΠ – 9 Σεπτεμβρίου, Λουτράκι
4. ΑΜΟΣ – 7 Οκτωβρίου, Σπάρτη
5. ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ Ξυλοκάστρου – 4 Νοεμβρίου, Ξυλόκαστρο
6. ΛΕΜΟΚΑ – 18 Νοεμβρίου, Καλαμάτα

Μόλις στις 1 Μαΐου 2018 πληροφορηθήκαμε με ανακοίνωση της Επιτροπής Εντούρο της Α.ΜΟΤΟ.Ε πως μετά από αδυναμία διοργάνωσης του 3ου 2ήμερου αγώνα Enduro για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro από τον Ο.ΔΙ.ΚΟ στην Κοζάνη, την οργάνωση αναλαμβάνει ο ΜΟΓ στα Γρεβενά στις 9-10 Ιουνίου. Ως εκ τούτου, ο τελευταίος 2ήμερος αγώνας στη Σπερχειάδα από την ΑΛΑΜΜ μετατίθεται στις 23-24 Ιουνίου.

Σε αυτή λοιπόν την ανακοίνωση θα θέλαμε να εκφέρουμε την αντίθεσή μας για τους εξής λόγους:

  •  Από τη στιγμή που ανακοινώνεται το πρόγραμμα της αγωνιστικής περιόδου, οι αναβάτες, οι αγωνιστικές ομάδες και τα άτομα που τις στελεχώνουν έχουν προγραμματίσει τις επαγγελματικές και προσωπικές τους υποχρεώσεις βάσει αυτού του προγράμματος. Δεν μπορεί δηλαδή μια πληθώρα ατόμων να αλλάξει το πρόγραμμά της τελευταία στιγμή για την αδυναμία διοργάνωσης αγώνα ενός σωματείου που το ανακοινώνει την τελευταία στιγμή!
  • Η απόφαση να γίνουν δύο αγώνες -και μάλιστα διήμεροι- με διαφορά δύο μόλις εβδομάδων καθιστούν αδύνατη την παρακολούθηση του Πρωταθλήματος από τις Ομάδες αλλά και από τους απλούς ιδιώτες που το ακολουθούν, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά,∙ γεγονός που είχε συμφωνηθεί από την αρχή του Πρωταθλήματος, να υπάρχει δηλαδή ένας αγώνας το μήνα.
  •  Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο το Εντούρο είναι από τα δημοφιλέστερα αθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που καταφέρνει να συγκεντρώνει μια πληθώρα συμμετοχών στα Πρωταθλήματά του και ιδιαίτερα στα Περιφερειακά Βόρειας και Νότιας Ελλλάδας, γεγονός μάλιστα που βοηθά το εκάστοτε Σωματείο να ανταπεξέλθει οικονομικά στη διοργάνωση ενός αγώνα. Μια τέτοια απόφαση λοιπόν σταματά τη ροή των Πρωταθλημάτων και μειώνει τις συμμετοχές σε αυτά. Εξάλλου σε κανέναν δε θα είναι ευχάριστο να συμμετέχει σε έναν αγώνα Εντούρο στα τέλη Ιουνίου, με τη ζέστη να είναι αφόρητη! Επιπλέον, στην απόφασή σας να μεταφερθεί ο αγώνας της Σπερχειάδας στις 23-24 Ιουνίου προστίθεται άλλο ένα πρόβλημα, η μη εύρεση καταλυμμάτων εκείνη την περίοδο στην πόλη.
  • Συμμετέχοντας διά αντιπροσώπου μας στη Γενική Συνέλευση της Α.ΜΟΤΟ.Ε και κατανοώντας το πρόβλημα που προέκυψε μετά την αλλαγή του νόμου περί δασών στη διοργάνωση αγώνων, είμαστε επιεικείς για την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα. Μετά τις εκλογές του Σ.Α.Μ.Ε όμως, που θα διεξαχθούν πολύ σύντομα, η πρόταση που θα καταθέσουμε για την καινούρια αγωνιστική περίοδο είναι πως αν οποιοδήποτε Αθλητικό Σωματείο αναβάλλει προγραμματισμένο αγώνα για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να υποστεί όλες τις πειθαρχικές κυρώσεις σε όλους τομείς.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των Εταιρειών – Αγωνιστικών Ομάδων απαιτούμε όπως τηρείται από όλους εμάς ο Γενικός Κανονισμός Εντούρο κατά γράμμα, έτσι να τηρηθεί και το Αγωνιστικό Ημερολόγιο από πλευράς της Ομοσπονδίας, βρίσκοντας ημερομηνία μέσα στο Μάϊο και Σωματείο που θα αναλάβει την τέλεση του αναβληθέντος αγώνα, μη επηρεάζοντας καθόλου τη ροή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αλλά και των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων Βόρειας και Νότιας Ελλάδας.

Εκ μέρους του Σ.Α.Μ.Ε
Δ.Χελιώτης – Π.Νικολάου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης