Ακολουθώντας τέλεια στρατηγική αγώνα, ο Marc Marquez μετέτρεψε την pole position σε νίκη – ρεκόρ στο Γερμανικό GP. Το στόχο του πέτυχε και ο Bradl τερματίζοντας μέσα στη δεκάδα.

Ο καιρός δεν ήταν καλός το πρωί της Κυριακής, αλλά αυτό δεν πτόησε τους θεατές που γέμισαν τις κερκίδες του Sachsenring από νωρίς. Οι ανάμικτες καιρικές συνθήκες στην πρωινή προθέρμανση περιόρισαν το χρόνο των αναβατών στην πίστα, όμως ο Marc Marquez κατάφερε να είναι ο ταχύτερος και ο Stefan Bradl έδειχνε δυνατός πετυχαίνοντας τον 5ο καλύτερο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Marquez τέθηκε επικεφαλής του αγώνα των 30 γύρων από την πρώτη κιόλας στροφή. Με δύο ταχύτατους γύρους στο 4ο και 5ο πέρασμα – όταν μάλιστα πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1’21.228 – ο Marquez έδειξε να μην ενδιαφέρεται τόσο για τις μάχες αλλά για τη νίκη, δημιουργώντας γρήγορα μία διαφορά πάνω από μισό δευτερόλεπτο. Από εκείνη τη στιγμή δεν ξανακοίταξε πίσω του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και άρχισε να χτίζει μία διαφορά σε κάθε γύρο για να περάσει τελικά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με διαφορά 4,5” από τον δεύτερο και να πανηγυρίσει την 75η νίκη της καριέρας του στα Grand Prix και 49η στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη του Marquez στο Sachsenring, κάτι που δεν έχει επιτύχει κανένας αναβάτης σε οποιαδήποτε πίστα στη σύγχρονη ιστορία των αγώνων. Ήταν μάλιστα η 7η νίκη του στη γερμανική πίστα στη μεγάλη κατηγορία και χάρη σε αυτήν ισοφάρισε το ρεκόρ επτά συνεχόμενων νικών του Valentino Rossi στο Mugello.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Stefan Bradl από την πλευρά του έκανε ένα σταθερό αγώνα, γυρίζοντας διαρκώς στο 1’22” όσο κυνηγούσε την ομάδα αναβατών που μάχονταν για τη 10η θέση. Στους τελευταίους γύρους ο Γερμανός αναβάτης πέρασε τον Pol Espargaro για την 11η θέση και ανέβηκε στη 10η αμέσως μετά. Ήταν το επιστέγασμα ενός επιτυχημένου Σαββατοκύριακου για τον Bradl ο οποίος αντικατέστησε στον αγώνα τον τραυματία Jorge Lorenzo. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα της Repsol Honda πέτυχαν όλους τους στόχους τους στο GP Γερμανίας.

Ο Cal Crutchlow ανέβασε τη δεύτερη Honda RC213V στο βάθρο με μία άξια 3η θέση. Εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών του MotoGP, ο Marquez προηγείται τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 158 βαθμούς, 58 περισσότερους από τον δεύτερο Dovizioso. Η νίκη του αύξησε τη διαφορά της Honda στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στους 34 βαθμούς από την Ducati.

Μετά από μία σύντομη καλοκαιρινή ανάπαυλα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει στη δράση για το GP Τσεχίας στις 2-4 Αυγούστου.

Marc Marquez:

«Ήταν η τέλεια στρατηγική. Όμως δεν έκανα τέλεια εκκίνηση καθώς καθυστέρησα να φρενάρω στην πρώτη στροφή. Αμέσως μετά, το σχέδιό μου ήταν να κάνω δύο αργούς γύρους για να ζεστάνω καλά το μπροστινό ελαστικό και μετά να πιέσω. Και αυτό ακριβώς έκανα. Βήμα-βήμα άνοιξα τη διαφορά και οδήγησα βάσει σχεδίου όπως έπρεπε. Όταν η διαφορά έφτασε τα τρία δευτερόλεπτα έμεινα εκεί, έκανα οικονομία ελαστικών και απόλαυσα την οδήγηση. Είναι ωραίο συναίσθημα να κερδίζω εδώ για άλλη μια φορά και να ξεκινάμε τις καλοκαιρινές διακοπές με αυτόν τον τρόπο. Συγχαρητήρια και στον αδελφό μου επίσης για τη σημερινή του νίκη, είναι πάντα όμορφο να νικάμε μαζί! Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της Repsol Honda Team για τη δουλειά που έκαναν σ’ αυτόν τον αγώνα αλλά και στο πρώτο μισό της χρονιάς γενικότερα».

Stefan Bradl:

«Όλο το Σαββατοκύριακο απόλαυσα πραγματικά οδήγηση αλλά και τη συνεργασία μου με την ομάδα. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να τρέχουν με τα χρώματα της Repsol Honda στον αγώνα της πατρίδας τους και αυτό ήταν ένα πολύ ξεχωριστό Σαββατοκύριακο για μένα και απόλαυσα την κάθε στιγμή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα, καθώς όλοι ήταν απίστευτα φιλικοί και μπορέσαμε να δουλέψουμε εξαιρετικά μαζί. Η προσέγγισή μας στον αγώνα ήταν καλή. Αν ήμουν λίγο πιο επιθετικός στους πρώτους γύρους ίσως να μπορούσα να μείνω με την ομάδα εμπρός και να ήμουν πιο δυνατός, όμως έστω κι έτσι η πρώτη δεκάδα ήταν ο στόχος μου. Κατάφερα να είμαι σταθερός και να πετύχω το στόχο που είχα θέσει για τον εαυτό μου, για την ομάδα και για το HRC».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης