του Νίκου Βιτσιλάκη

Μόνο που αυτήν τη φορά δεν πρόκειται για μοτοσυκλέτα MotoGP ή Superbike αλλά για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο Off-Road!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Ducati MIG-RR είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση και την υπογραφή της φίρμας από την Μπολόνια, το οποίο από τη στιγμή που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Μιλάνο (EICMA) άρχισε να αποτελεί αντικείμενο πόθου για πολύ κόσμο, ειδικά για όσους αρέσκονται στις εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Πρόκειται στην ουσία για προϊόν συνεργασίας με την εξειδικευμένη ιταλική εταιρεία Thok Ebikes, ενώ σχεδιαστικά, πέραν του Ducati Design Center, έχει βάλει το χεράκι του και το τμήμα D-Perf του διάσημου Aldo Drudi, του ανθρώπου που επιμελείται την εμφάνιση των κρανών πολλών αναβατών motoGP, SBK, Motocross κ.λπ. Η Ducati το κατατάσσει στην κατηγορία των Mountain Bikes και καλά κάνει, γιατί οι πωλήσεις των συγκεκριμένων ποδηλάτων, ειδικά των ηλεκτρικών που στα «δύσκολα» προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στον αναβάτη, γνωρίζουν μεγάλη αύξηση σε διεθνές επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τη σειρά ποδηλάτων Mig της Thok, το Ducati Mig-RR είναι εφοδιασμένο με σφυρήλατο αλουμινένιο πλαίσιο CNC νέων γεωμετρικών χαρακτηριστικών, διαδρομή ανάρτησης 170m μπροστά και 160mm πίσω, αλλά και με περιφερειακά εξαρτήματα από το πάνω ράφι. Ο κινητήρας Shimano Steps E8000 είναι μια ειδική έκδοση, έχει τρία επίπεδα υποβοήθησης (Eco, Trail, Boost) και μια λειτουργία Power-Walk. Μέσα στη χρονιά που διανύουμε, η Ducati το έχει ήδη προωθήσει μέσω των MotoGP αναβατών της Dovizioso και Petrucci.

Ο Bayliss «τεσταδόρος»

Ο Αυστραλός παλαίμαχος αναβάτης, τρις παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike (2001, 2006 και 2008, πάντα με Ducati), βρέθηκε πρόσφατα στην Ιταλία και οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας, καθόσον γνωρίζουν την αγάπη του για την ποδηλασία βουνού, του εμπιστεύτηκαν ένα Mig-RR. Αφού το οδήγησε σε απαιτητικά τερέν, προχώρησε σε δηλώσεις που φανερώνουν τον ενθουσιασμό του: «Εξεπλάγην από το RR, η οδική του συμπεριφορά είναι έτσι όπως επιβάλλεται για ένα Ducati, ενώ τα συστατικά του δεν αφήνουν περιθώρια για αρνητικά σχόλια. Οι μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης σου επιτρέπουν να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο που θα βρεις μπροστά σου και η σχεδίασή του είναι αυτό που λέμε ελκυστική».

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο συμπαθής Troy μας λέει περισσότερα για το Mig-RR.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης