Ο άσος της Repsol Honda Team σφράγισε τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TrialGP για το 2018 χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν!

Έχοντας σημειώσει νίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Toni Bou ανεβάζει το συνολικό αριθμό συνεχόμενων τίτλων στους δώδεκα στο TrialGP, στον οποίο προστίθενται άλλοι δώδεκα στο X-Trial (indoor). Οι 24 ‘back-to-back’ τίτλοι σηματοδοτούν το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της μοτοσυκλέτας. Ο Toni Bou τεχνικά δεν χρειαζόταν τη νίκη στο Silsden για να ανακηρυχτεί πρωταθλητής, ωστόσο ο αναβάτης της Repsol Honda Team επιστράτευσε όλη του την ενέργεια για να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο με στυλ. Ο Bou πήρε άνετα τον έλεγχο του αγώνα κατατροπώνοντας τον ανταγωνισμό στα τελευταία κομμάτια και εξασφάλισε και μαθηματικά την 1η θέση του πρωταθλήματος. Ο τίτλος του Toni δεν ήταν ο μόνος λόγος για να γιορτάζει η Repsol Honda Team. Η ομάδα κατέκτησε και τον τίτλο των κατασκευαστών με τη Montesa, που με τον τρόπο αυτό κατέκτησε τον εικοστό παγκόσμιο τίτλο Trial στην ιστορία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επόμενη δοκιμασία για την Repsol Honda Team θα είναι ο τελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TrialGP, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο Pietramurata της Ιταλίας.

Οι δηλώσεις του Toni Bou

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή ήταν μία πολύ ξεχωριστή μέρα. Ξέραμε ότι αυτός ο αγώνας δεν θα ήταν εύκολος και ότι δεν έπρεπε να γίνουν λάθη. Με βαθμολόγησαν με ένα πολύ αυστηρό πεντάρι που με ανάγκασε να δώσω σκληρή μάχη για το υπόλοιπο της δοκιμασίας. Το τέλος ήταν πολύ ζόρικο, επειδή με πέντε βαθμούς ακόμα θα μπορούσα να καταλήξω στην έκτη ή έβδομη θέση, αλλά απέφυγα τις κακοτοπιές και κατάφερα να νικήσω. Υπήρχαν πολλά νεύρα και πολλή πίεση, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κερδίζεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα με μία νίκη. Είμαστε πολύ ευτυχείς επειδή ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά λόγω τραυματισμών. Τώρα ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε όλοι μαζί σαν ομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης