Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το αγωνιστικό τριήμερο (20-22 Μαΐου) που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε ο 3ος γύρος του Παγκοσμίου Ο Rea  που ακολουθούσε δεν μπορούσε να πιστέψει πως έσωσε την πτώση ο Τούρκος πρωταθλητής.Πρωταθλήματος Superbike στην πίστα Estoril της Πορτογαλίας. Στον τρίτο αγώνα από τους δύο που πραγματοποιήθηκαν είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα φέτος, το οποίο μας πρόσφερε ο Τούρκος πρωταθλητής της Yamaha Toprak Razgatlioglu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Razgaltioglu είχε μεγάλη μάχη με τον Jonathan Rea για τη νίκη στον αγώνα της Κυριακής όταν στην κλειστή αριστερή φουρκέτα της πίστας έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του. Καθώς το εμπρός μέρος της R1 είχε χάσει την πρόσφυση με την άσφαλτο, ο Τούρκος αναβάτης έβαλε με δύναμη τον αγκώνα στην άσφαλτο και κατάφερε να σηκώσει τη μοτοσικλέτα παραμένοντας στον αγώνα. Η απίστευτη αυτή κίνηση θύμισε έντονα τα σωσίματα που μας είχε συνηθίσει το Marc Marquez τα προηγούμενα χρόνια στο MotoGP.

Δεν υπάρχουν λόγια...

Ο Razgatlioglu, μετά το τέλος του αγώνα, δεν παρέλειψε να κάνει την αναφορά του στον Marc Marquez:  «ΜεO Marquez στο Twitter αποθέωσε τον Τούρκο αναβάτη για αυτή την προσπάθεια! τον Kenan (Sofuoglu) προπονούμαστε σε πίστες καρτ, είναι μικρές πίστες και πάντα χάνω το μπροστινό και προσπαθώ να το σώσω! Πάντα παρακολουθώ τον Marc Marquez, έχουμε τι ίδιο στυλ. Θυμάμαι το 2020 στη Jerez, προσπάθησα να σηκώσω τη μοτοσικλέτας αλλά δεν τα κατάφερα, είχα μια μικρή πτώση. Σήμερα όμως είπα “σήκωσέ την”, διότι πάλευα για τη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος που πήραμε τους βαθμούς, η δεύτερη θέση είναι καλύτερη από την πτώση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο Toprak Razgatlioglu δεν έχει ξεκινήσει όπως θα ήθελε το φετινό πρωτάθλημα έχοντας μείνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Alvaro Bautista με την Ducati ο οποίο πήρε μία από τις τρεις νίκες στο Estoril. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Jonathan Rea με την Kawasaki ο οποίος είχε πολύ καλό τριήμερο στην Πορτογαλία κατακτώντας τις δύο από τις τρεις νίκες.

Η τρύπα στη δερμάτινη φόρμα του Razgatlioglu μαρτυρά την προσπάθεια που έκανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δράμα στον αγώνα του Assen για το WSBK

Μια Ferrari τα βάζει με μια Kawasaki στη γέφυρα Canakkale της Τουρκίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης