Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Jonathan Rea, 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike, από ότι φαίνεται είναι ο πρώτος που κατάφερε να οδηγήσει την καινούρια Kawasaki Ninja ZX-10R. Εκτός από την αγωνιστική του Ninja, ο Rea βρέθηκε στη σέλα της ZX-10R του 2021 και δίνει σε όλους εμάς μια πρώτη γεύση της ανανεωμένης μοτοσικλέτας από το Akashi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούρια Ninja έχει πολύ διαφορετικό σχεδιασμό σε σχέση με το 2020, ιδιαίτερα στο εμπρός μέρος. Τα φωτιστικά σώματα είναι μέσα στη μάσκα η οποία στο κέντρο της έχει έναν τεράστιο αεραγωγό ο οποίος προμηθεύει με καθαρό αέρα τον κινητήρα.

Έτοιμη να κατακτήσει ξανά την κορυφή η ανανεωμένη ZX-10R, ίσως η καλύτερη Superbike των τελευταίων 2 ετών!

Καλύτερη ανάλυση από τον Rea δεν θα μπορούσαμε να έχουμε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Jerez και εκεί ο Βρετανός αναβάτης ξεδίπλωσε τους 204 ίππους του 4κύλινδρου κινητήρα από τους οποίους έμεινε ικανοποιημένος, ενώ στάθηκε πολύ και στο νέο πακέτο αναρτήσεων και πλαισίου που κάνουν ακόμα καλύτερη την μοτοσικλέτα στην είσοδο της στροφής. Τα φρένα είναι της Brembo με δίσκους 330mm, ενώ το πακέτο ηλεκτρονικών είναι πολύ κοντά σε εκείνο που χρησιμοποιεί ο Rea στην αγωνιστική του ZX-10RR.

Το σημαντικότερο πάντως στοιχείο που επισημαίνει ο Rea στο βίντεο είναι ότι η Ninja παραγωγής είναι πολύ φιλική προς τα ελαστικά, η δύναμη του κινητήρα ιδιαίτερα στις μεσαίες στροφές είναι πολύ κοντά στην αγωνιστική του μοτοσικλέτα, ενώ παραμένει η πιο ευκολοδήγηση μοτοσικλέτα που έχει οδηγήσει στην καριέρα του. Για να το λέει ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής SBK κάτι πρέπει να ξέρει…

Απολαύστε τον αναβάτη της Kawasaki εν δράση

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ποιο θρυλικό μοντέλο επιστρέφει το 2022, αλλά όχι στην Ελλάδα;

Κάπως έτσι ακούγεται το Bimota Tesi H2 των 240 ίππων

Γιατί να αγοράσεις μια adventure μοτοσικλέτα που δεν πάει στο χώμα;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης