Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati παρουσίασε το καινούριο κορυφαίο superbike μοντέλο της για το 2022 μέσω της σειράς επεισοδίων Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στην εργονομία με νέα σχεδίαση στο ρεζερβουάρ.World Premiere. Η νέα Panigale V4S έρχεται με άγριες διαθέσεις για την επόμενη χρονιά έχοντας ξεκάθαρη πορεία προς τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις στην πίστα. Δεν είναι τυχαίο πως η ομάδα MotoGP της Ducati και ιδιαίτερα ο Pecco Bagnaia, συνέβαλαν στην εξέλιξη του νέου μοντέλου προκειμένου να γίνει το απόλυτο όπλο στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κομμάτι του κινητήρα η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με τον γνωστό V4 των 1.103 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει πλέον 215,5 ίππους. Η Ducati ισχυρίζεται ότι με το σύστημα εξάτμισης της Akrapovic η ισχύς ανεβαίνει στους 225 ίππους χωρίς να γίνει καμία αλλαγή στη μοτοσυκλέτα. Το βάρος της Panigale είναι 195,5 κιλά, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων έχει τεχνολογία από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, το ίδιο και τα ηλεκτρονικά τα οποία έχουν εξελιχθεί από το Ducati Corse και διαθέτουν σύστημα Open Throttle για ομαλή εναλλαγή κατεύθυνσης χωρίς υπάρχει το ενοχλητικό κλείσιμο/άνοιγμα του γκαζιού.

Καινούριο ψαλίδι τοποθετημένο πιο ψηλά για καλύτερη πρόσφυση κατά την επιτάχυνση.

Κορυφαίες αναρτήσεις Ohlins και ηλεκτρονικά από το αγωνιστικό τμήμα της Ducati

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική δουλειά έγινε από την Ducati στο κομμάτι της αεροδυναμικής καθώς εξελίχθηκε σε ειδική Η Ducati ανακοίνωσε επίσημα ότι θα πραγματοποιηθεί το Ducati World Week στις 22-24 Ιουλίου 2022 στο Misano.αεροσήραγγα. Τα αεροδυναμικά φτερά είναι μικρότερα αλλά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν κάθετη δύναμη της τάξης των 30 κιλών στα 270Km/h. Οι αναρτήσεις της νέας έκδοσης V4S είναι από την Ohlins και μάλιστα με ημι-ενεργητική τεχνολογία Smart EC 2.0. Αλλαγές έχουμε και στο πλαίσιο με το ψαλίδι να είναι τοποθετημένο 4 χιλιοστά πιο ψηλά προκειμένου να βοηθήσει στην επιτάχυνση της μοτοσικλέτας.

H μοτοσυκλέτα συνοδεύεται από όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της Ducati με σύστημα αισθητήρων IMU έξι αξόνων, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, σύστημα ελέγχου της σούζας και ABS στροφής τελευταίας γενιάς. Οι τροχοί είναι καινούριοι της Marchesini από αλουμίνιο, ενώ το πίσω ελαστικό έχει διάσταση 200/60/17.

Το 5ο επεισόδιο του Ducati World Premiere με την Panigale V4S.

 

Ο Pecco Bagnaia ανέλαβε δράση στο Misano.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Rossi ετοιμάζεται για δοκιμές με την Ducati!

Το ανθρακονημάτινο όνειρο της Ducati

Η Ducati “έγδυσε” την Panigale V2 και μας παρουσίασε τη Streetfighter V2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης