Ο γύρος του κόσμου με Honda Z125

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020, 10:30
Ο γύρος του κόσμου με Honda Z125

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

O Andre Sousa, Πορτογάλος αναβάτης αγώνων μοτοσικλέτας, είχε από μικρός βάλει στόχο να γυρίσει τον κόσμο. Αποφάσισε λοιπόν να το κάνει με έναν ξεχωριστό τρόπο ταξιδεύοντας με ένα Honda Z125 Monkey, ένα μικρό mini moto, το οποίο θα έβαζε δύσκολα στον Sousa.

Ένα από αυτά ήταν η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ που ήταν μόλις 5 λίτρα, κάτι που σημαίνει μέγιστη αυτονομία 200 χιλιόμετρα. Το πρόβλημα λύθηκε με την τοποθέτηση ακόμα δύο ρεζερβουάρ δεξιά και αριστερά της μοτοσικλέτας δίνοντας επιπλέον 10 λίτρα καυσίμου διαθέσιμα.

Η στάση του Sousa στα κεντρικά του Ομίλου Σαρακάκη στην Αθήνα.

Σχεδόν όλη την Ελλάδα γύρισε ο Πορτογάλος

Ο 24χρονος Πορτογάλος τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη χώρα μας και επισκέφτηκε πολλές περιοχές, Η φιλοξενία ήταν εκείνη που κέρδισε τον Sousa στην Ελλάδα.όπως τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Καβάλα, τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κρήτη και άλλες, καταλήγοντας στην Αθήνα και συγκεκριμένα τα κεντρικά της Honda Moto στη Λ. Αθηνών 71, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Σαρακάκη. Ο Sousa δήλωσε εντυπωσιασμένος με τα τοπία της Ελλάδας, αλλά κυρίως με τη φιλοξενία των ανθρώπων, η οποία του έμεινε χαραγμένη στο μυαλό.

Ακόμα έχει μπροστά του αρκετό δρόμο, καθώς έχει να επισκεφτεί 40 χώρες -Αμερική, Ασία, Αφρική- και ελπίζει να ολοκληρώσει το εγχείρημά το σε ένα με δύο χρόνια.

 

Ο χάρτης ταξιδιού του Sousa δείχνει το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020, 11:22