Ο 14χρονος Γιάννης Περιστεράς έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στην κατηγορία Supersport 300 (SSP300), ευελπιστώντας να μεταφέρει την κυριαρχία του από το MiniGP σε πραγματικές πίστες!

Η νέα του αγωνιστική προσπάθεια ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας, που έγινε στην πίστα των Σερρών. Ο #John41 προετοιμάστηκε καλά τη χειμερινή περίοδο και η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετάσχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι ένα Yamaha R3. Στις ελεύθερες δοκιμές ο νεαρός Έλληνας οδηγός σημείωσε χρόνο 1’28.418, που αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ και μια καλή επίδοση για μία μοτοσυκλέτα με απόδοση στους 42 ίππους, καθώς δεν έχει έρθει ακόμα το αγωνιστικό κιτ. To Σάββατο η μέρα ξεκίνησε με κρύο καιρό και ο Γιάννης πήρε την pole position με χρόνο 1’29.934, καθώς ήταν ο μόνος από τους 17 οδηγούς της κατηγορίας που κατέβηκε από το 1’30”! Στον πρώτο αγώνα του διημέρου μια κακή εκκίνηση –λόγω απειρίας–τον έριξε στην 6η θέση, όμως με πείσμα και κυρίως σωστή οδήγηση πέρασε στη 2η λίγο πρινο αγώνας διακοπεί λόγω της βροχής που ξαφνικά δυνάμωσε. Μάλιστα είχε μαζί με άλλους 5 συναθλητές του πτώση, η οποία όμως δεν επηρέασε τα τελικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από προσεκτική δουλειά του μηχανικού του Άκη Τσόκου, το R3 ήταν άψογα προετοιμασμένο για τονεπόμενο αγώνα της Κυριακής. Ο Γιάννης ξεκίνησε από τη 2η θέση και μέχρι τον τελευταίο γύρο πίεσε το Χρήστο Παπανικολάου που πήρε τη νίκη. Τερμάτισε 2ος με ταχύτερο γύρο 1’29.657 και άφησε υπερθετικές εντυπώσεις στους θεατές αλλά και στην ομάδα του, με πολύ καλή οδήγηση και ωραίο στυλ στις στροφές της πίστας. Ας δούμε και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:Σάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνιώρης –Coach: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση του οδηγού μας, γνωρίζοντας ότι η μοτοσυκλέτα μας χάνει πολύ στην ευθεία, αφού είναι εντελώς νορμάλ. Ο Γιάννης ακολούθησε αυτά που είχαμε συζητήσει πριν τον αγώνα και η οδήγησή του ήταν πολύ καλή, όπως και η πληροφόρηση που δίνει στην ομάδα για τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις. Δουλεύουμε πάνω σε αυτόν τον τομέα και σίγουρα θα βελτιωθούμε, ειδικά μόλις παραλάβουμε το αγωνιστικό κιτ του κινητήρα.”

Γιάννης #John41 Περιστεράς: “Προσπάθησα να είμαι συγκεντρωμένος και να εφαρμόσω όλα όσα έμαθα στις προπονήσεις όλο το χειμώνα. Πιστεύω ότι οδήγησα καλά και στην αρχή του aγώνα έβλεπα τη διαφορά μου από τον Παπανικολάου να μειώνεται. Στο τέλος οι αργοί οδηγοί που βρήκαμε με δυσκόλεψαν στο προσπέρασμα και έμεινα ευχαριστημένος με τη 2η θέση.”Μπράβο λοιπόν στο ανερχόμενο αστέρι μας, μπράβο και στην ομάδα του αλλά και σε όλους όσους βοηθούν την προσπάθειά του. Οι ελληνικοί αγώνες έχουν ανάγκη από νέα ταλέντα και ο Γιάννης έχει δείξει ότι είναι ένα από αυτά. Προέρχεται από οικογένεια με αγωνιστικό DNA και αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο ατού για τη νέα του καριέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης