Η εποχή που θα «τυπώνουμε» τρισδιάστατες μοτοσυκλέτες μόνοι μας στο σπίτι μάλλον δεν θα έρθει ποτέ, ωστόσο η Nera-E είναι μια μοτοσυκλέτα που θα ταίριαζε στην περιγραφή του μέλλοντος.

Δημιούργημα της BigRep, εταιρείας που εξειδικεύεται στο 3D printing αντικειμένων μεγάλης κλίμακας, η εν λόγω μοτοσυκλέτα αποτελεί ένα πρωτότυπο που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος των δυο τροχών. Απαρτιζόμενη από 15 μόνο κομμάτια, τα οποία τυπώθηκαν όλα μέσω συγκεκριμένης τεχνικής, δεν στερείται τίποτα από μία κανονική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εύκαμπτα κομμάτια συνιστούν την ανάρτηση, ενώ στον πίσω τροχό κρύβεται ένας ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται από μπαταρίες εντέχνως κρυμμένες στο σώμα της μοτοσυκλέτας. «Τυπωμένοι» είναι έως και οι τροχοί, οι οποίοι δεν χρειάζονται καν αέρα! Τέλος, το συνολικό βάρος είναι στα μόλις 60 κιλά, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε περισσότερα περί επιδόσεων.

Στο δια ταύτα, μην περιμένετε να δείτε κάτι παρόμοιο να κυκλοφορεί σύντομα μιας και όπως είπαμε, πρόκειται για να πρωτότυπο που επιδεικνύει τις δυνατότητες του 3D printing.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης