Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha μας είχε προετοιμάσει για μια σημαντική αναβάθμιση του κορυφαίου της maxi scooter TMAX το H scooter είναι εξοπλισμένο με θερμαινόμενα grip και σέλα, ενώ το κεντρικό σταντ έχει αντικλεπτικό σύστημα.2022 και από ότι φαίνεται το έκανε πραγματικότητα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που κοιτάξεις το νέο TMAX αντιλαμβάνεσαι ότι ο σχεδιασμός του έχει αναβαθμιστεί. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός είναι ελαφρώς μεγαλύτερα και πιο αιχμηρά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, τα φτερά έχουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ πιο εκλεπτυσμένα είναι τα πλαϊνά πλαστικά σε σχήμα μπούμερανγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κομμάτι του κινητήρα το νέο TMAX είναι εφοδιασμένο με το γνωστό δικύλινδρο σε σειρά σύνολο των 562 κ.εκ. Η απόδοσή του παραμένει στους 47 ίππους με τη ροπή να αγγίζει τα 56Nm. Σημαντική προσθήκη στο σύνολο είναι η σουίτα ηλεκτρονικών της Yamaha. Το νέο TMAX είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό γκάζι Yamaha Chip Controlled Throttle, νέο αισθητήρα θέσης γκαζιού APSG, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και επιλογές οδήγησης.

Η Yamaha επαναφέρει το θρυλικό κίτρινο χρώμα στο TMAX 560.

Άφθονη τεχνολογία με σύστημα συνδεσιμότητας και πλοήγηση της Garmin

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αδιαμφισβήτητα εκείνο που δεν λείπει από το νέο TMAX είναι η τεχνολογία και αυτό αποδεικνύεται από την Η Yamaha προσφέρει και σε έκδοση TECH MAX το νέο TMAX.τεράστια έγχρωμη οθόνη TFT που έχει τοποθετήσει η Yamaha στο scooter της. Η λειτουργία του γίνεται μέσω ενός μικρού joystick στο τιμόνι, ενώ ο αναβάτης μπορεί να απολαύσει μια πλειάδα συστημάτων χάρη στη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth. Η Yamaha έχει συνεργαστεί με την Garmin για το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης το οποίο μπορεί να έχει ο αναβάτης μέσω της εφαρμογής My Ride της Yamaha. Σημαντική είναι η προσθήκη του συστήματος εκκίνησης χωρίς κλειδί (Smart Key), ενώ κάτω από τη σέλα βρίσκει κανείς χώρο για ένα full face κράνος με εσωτερικό φωτισμό.

Αυτή είναι η έκδοση Tech του TMAX 560.

Κορυφαίες ζάντες SpinForged της Yamaha στο TMAX

Η Yamaha έχει αναβαθμίσει και το αλουμινένιο πλαίσιο του TMAX κάνοντάς το πιο ελαφρύ και πιο ισχυρό Το TMAX διαθέτει και Cruise Control (αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας)με έντονο τον σπορ χαρακτήρα. Οι αναρτήσεις δεν έχουν αλλαγές, το ίδιο και τα πανίσχυρα φρένα, αλλά έχουμε σημαντική προσθήκη στους τροχούς. Το νέο TMAX είναι εφοδιασμένο με τις κορυφαίες SpinForged ζάντες της Yamaha οι οποίες είναι ελαφρύτερες προσφέροντας καλύτερη συμπεριφορά στο scooter.

Το νέο maxi scooter της Yamaha προσφέρεται σε τρεις χρωματισμούς, κίτρινο, μπλε και μαύρο. Η τιμή του αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Το βίντεο παρουσίασης του νέου TMAX.

 

Καινούρια και η "υπογραφή" στο πίσω φωτιστικό σώμα LED.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως φτιάχνονται οι χειροποίητες νέες ζάντες SpinForged της Yamaha

Το MT-10 του 2022 είναι το πιο δυνατό naked της Yamaha

Η καινούρια Yamaha XSR900 είναι αφιερωμένη στον Christian Sarron

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης