Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έχει ξεκινήσει μια έντονη φημολογία για το 2022 ότι η Suzuki ετοιμάζει σημαντικές βελτιώσεις στο κορυφαίοΕίμαστε κοντά στην ανανέωση του θρυλικού GSX-R1000 από τη Suzuki της supebike, το GSX-R1000R. Βασικό συστατικό του νέου μοντέλου θα είναι ο κινητήρας ο οποίος θα αποκτήσει περισσότερη ισχύ, ενώ τα ηλεκτρονικά θα περάσουν σε νέο, ανώτερο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι να γίνουν πραγματικότητα όμως όλα αυτά η Suzuki το μόνο που έχει να μας δείξει είναι ένας νέος χρωματισμός για το superbike της, αλλά μόνο στην Ιαπωνία. Πρόκειται για τον απίθανο Glass Matte Mechanical Gray ο οποίος έχει τις ρίζες του στο νέο GSX-S1000 που πρόσφατα παρουσιάστηκε.

Έχουν αρχίσει ήδη να φαντάζονται πως θα είναι το νέο GSX-R με το εμπρός μέρος να επηρεάζεται από το GSX-S1000.

Για την ώρα μόνο αλλαγές στα χρώματα και μάλιστα στην Ιαπωνία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκρι ματ χρώμα έρχεται και συναντά τις μπλε ζάντες και μαζί με τις μαύρες πινελιές σε πολλά σημεία τηςΜέχρι να δούμε τη νέα GSX-R ας αρκεστούμε σε έναν πανέμορφο χρωματισμό μοτοσικλέτας έχουμε ένα πανέμορφο και premium αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να δούμε κάτι νέο από τη Suzuki στο GSX-R ο χρωματισμός είναι ο μόνος που έχει να επιδείξει απέναντι στον ανεβασμένο ανταγωνισμό.

Ο κινητήρας του Gixxer παραμένει ο τετρακύλινδρος σε σειρά των 999,8 κ.εκ. ο οποίος διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων και αποδίδει σχεδόν 200 ίππους. Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο τύπου δέλτα, οι αναρτήσεις της Showa με το κορυφαίο Big Piston πιρούνι εμπρός, ενώ τα φρένα είναι της Brembo. Μπορεί το GSX-R να μην έχει κάτι νέο να επιδείξει από το 2017, να μην έχει τα ηλεκτρονικά ενός Panigale ή τις ζάντες μαγνησίου της R1M, ωστόσο παραμένει ένα αξιοπρεπέστατο όπλο στην πίστα.

Παρά τα χρόνια του παραμένει ένα από τα καλύτερα superbike μέσα στην πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται η τουριστική έκδοση του GSX-S1000

Θα δούμε τον αντίπαλο των Aprilia RS660 και Yamaha R7 από τη Suzuki;

Οι παράλληλοι βίοι της Εθνικής Πινακοθήκης και της Suzuki Hayabusa

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης