Όσοι ήθελαν μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού αλλά είτε τη «φοβόντουσαν» είτε δεν είχαν τη σωστή ηλικία -και κατ’ επέκταση απεριόριστο δίπλωμα- βρήκαν τη λύση δια χειρός MV Agusta.

Είτε λοιπόν σας άρεσε ένα δυναμικό «γυμνό» είτε μια «πολεμική» μηχανή, τότε το Brutale 800 και το F3 675 αντίστοιχα είναι στη διάθεση σας με αλλαγμένες χαρτογραφήσεις, οι οποίες ρίχνουν την ισχύ στα πολυπόθητα 35kW (47Hp) των πρωτόλειων αναβατών. Παρόλα αυτά διατηρούν τη δυνατότητα «ανόδου» στα 70kW (95Hp) όταν ..μεγαλώσει το παιδί. Ο «υποβιβασμός» από τα 70kW στα 35kW είναι και πάλι εφικτός, με μια μικρή παγίδα. Οι εν λόγω μοτοσυκλέτες, ακόμα και στο peak τους είναι ούτε λίγο ούτε πολύ έως και 20kW (τουτέστιν 27Hp) πιο αδύναμες από τις -καθαρά για μεγάλα παιδιά- αδερφές τους, οι οποίες κανονικά έχουν ισχύ 80kW (108Hp) και 93kW (127Hp) για Brutale και F3 αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φοβόμαστε ότι θα γίνει μόδα αυτό το μαρκετινίστικο «downsizing» στα kW-ιπποδυνάμεις, κάτι που μόνο κακό θα κάνει στη βιομηχανία της μοτοσυκλέτας. Γιατί; Αφενός θα «παγώσει» με έναν άτυπο τρόπο την εξέλιξη νέων μοτοσυκλετών (καλά ναι, η MV τι είχε τι έχασε), αφετέρου το πόσοι θα τις αγοράσουν θα είναι ένα οικονομικό ερωτηματικό, καθώς οι μοτοσυκλέτες των 35kW κοστίζουν όσο και οι «κανονικές», επομένως ο νοών νοείτω…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης