Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Benelli προχώρησε σε αναβαθμίσεις στο κορυφαίο της μοντέλο TRK502X παρουσιάζοντάς το πρώτα στην αγορά της Κίνας. Το δημοφιλές μεσαίο adventure έχει κερδίσει το αγοραστικό κοινό στην Ευρώπη χάρη στον δυναμικό κινητήρα, τις ποιοτικές αναρτήσεις και την μεγάλη άνεση που προσφέρει τόσο στην καθημερινότητα όσο και στο ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο και βασικό πράγμα στο νέο αυτό TRK502X είναι το ψαλίδι το οποίο πλέον είναι από αλουμίνιο. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση του βάρους κατά 3,6 κιλά και κατ’ επέκταση καλύτερη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας στις στροφές. Ακόμα μια αναβάθμιση είναι στα όργανα με την οθόνη TFT να είναι πιο σύγχρονη και με περισσότερες πληροφορίες, όπως σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών. Οι διακόπτες στο τιμόνι είναι επίσης καινούριοι για καλύτερη αίσθηση και αντοχή, ενώ νέοι είναι και οι ακτινωτοί τροχοί οι οποίοι δέχονται ελαστικά tubeless.

Ικανό για μεγάλες περιπέτειες.

Κινητήρας Euro5 που μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα A2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας του TRK502X είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 500 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47,6 ίππους και 46Nm ροπής. Ο σύγχρονος ηλεκτρονικός ψεκασμός και το μαλακό κιβώτιο ταχυτήτων κάνει την οδήγηση εύκολη και διασκεδαστική, ενώ μπορεί η μοτοσικλέτα να οδηγηθεί με δίπλωμα A2 35kW. Μπορεί το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο, ωστόσο το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό. Συνεργάζεται με ποιοτικές αναρτήσεις οι οποίες αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι 50mm εμπρός και ένα μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω. Στα φρένα συναντάμε δύο δίσκους 320mm εμπρός και έναν δίσκο 260mm πίσω τα οποία συνεργάζονται με σύστημα ABS της Bosch.

Συνοδεύεται από μεγάλη γκάμα αξεσουάρ, όπως σκληρές βαλίτσες και Top Case.

Στην Ευρώπη, η νέα αυτή έκδοση είναι πιθανό να έρθει αργότερα, ίσως το 2023 καθώς η Benelli έχει ήδη λανσάρει το ανανεωμένο της TRK502X για το 2022. Σίγουρα η αγορά της Κίνας αποτελεί μια «πίστα δοκιμών» για την Benelli προκειμένου να κυκλοφορήσει το μοντέλο και να αξιολογηθεί, πριν πατήσει τους τροχούς του στην Ευρώπη. Στην EICMA 2022 ίσως δούμε για πρώτη φορά αυτό το νέο μοντέλο. Το TRK502X μπορείτε να το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Motoway στην τιμή των 7.000€.

Το βίντεο παρουσίασης του TRK502X.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Benelli TRK 251 έχει το «μέταλλο» του καθημερινού πρωταθλητή

Πλησιάζει η ώρα του Benelli TRK 800

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης