Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Mεγάλος νικητής του φετινού Dakar ήταν ο Kevin Benavides με Honda. Ο Αργεντινός αναβάτης της «Powered Νίκη της Honda με δυνατό συνεργάτη την Motulby Motul» εργοστασιακή ομάδα της Monster Energy Honda δεν άφησε κανένα περιθώριο τόσο στον teammate του Ricky Brabec όσο και στους υπόλοιπους αντιπάλους του να αντιδράσουν φτάνοντας στην νίκη. O Benavides έγινε ο πρώτος αναβάτης από την Νότια Αμερική που κατακτά το Dakar και φυσικά αυτή ήταν η πρώτη του νίκη στο Dakar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο περσινός νικητής Ricky Brabec ο οποίος κέρδισε και την τελετυαία ειδική του αγώνα. Η εργοστασιακή ομάδα της Monster Energy Honda «Powered by Motul» λοιπόν κατάφερε να κάνει το “1-2” στο φετινό Dakar κάτι που είχε να συμβεί από το 1987 πραγματοποιώντας ακόμα μια πολύ δυνατή εμφάνιση στον αγώνα. Οι δύο αναβάτες μαζί έχουν κερδίσει 10 ειδικές διαδρομές έχοντας πάντα κοντά τους την Motul.

Η μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποίησαν ήταν μια Honda CRF 450 Rally η οποία χρησιμοποίησε το ειδικό λάδι 300V Off Road 15W-60 της Motul και το υγρό φρένων RBF700 της εταιρείας, προιόντα δηλαδή που μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί από καταστήματα και συνεργεία.

Μεγάλη νίκη για την Honda και την Motul στο φετινό Dakar
Επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορία «Original by Motul» αποτελούσε, φυσικά, σημαντικό μέρος της συμμετοχής της Motul στο Δική της κατηγορία είχε η Motul στο Dakar φέτος…Ντακάρ, με ειδική βοήθεια και υποστήριξη στους θαρραλέους μονομάχους αναβάτες που ανταγωνίζονται στην «κατηγορία που δεν συγχωρεί σφάλματα», την κατηγορία «Malle-Moto», για όσους αγωνίζονται χωρίς βοήθεια ή τεχνική υποστήριξη. Ο Λιθουανός αναβάτης Arunas Gelazninkas ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και κέρδισε το πιο δύσκολο ράλι στον κόσμο για την ομάδα Zigmas Dakar με ένα μοτοσυκλέτα Rally Replica KTM. Στην κατηγορία SSV είχαμε διπλό βάθρο στις συμμετοχές που υποστηρίζονταν από την Motul, δηλαδή την εργοστασιακή ομάδα South Racing της Can-Am.

Στην κατηγορία των «Quad» νικητής ήταν ο Αργεντινός Manuel Andujar, που τρέχει με Motul 300V Off Road 15W-60. Τέλος, η κατηγορία «T2.2 Stock Diesel» κατακτήθηκε από τον Akira Miura της Toyota Auto Body, καθώς στον πετρελαιοκινητήρα και στο σύστημα παραγωγής ισχύος του Toyota Land Cruiser κυκλοφορούσε το 300V Motorsport Line 15W-50.

Όλα τα προϊόντα της Motul βρίσκονται ΕΔΩ.

Βίντεο της Motul

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελικόπτερο χτύπησε στην οροφή φορτηγού στο Ράλι Ντακάρ

Εσύ πόσο… Homo Extremius είσαι;

Dakar 2021 SS12: Τρομερός Peterhansel κατακτά την 14η νίκη του στο Dakar

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης