Ο σημερινός αγώνας στην Αυστρία συνεχίζει το σερί των “δραματικών” αγώνων του 2020 καθώς δεν έλειψε η κόκκινη σημαία, ενώ ανώτερος όλων αποδείχθη ο Miguel Oliveira, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. 

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Joan Mir με τη Suzuki πήρε την πρωτοπορία από τον Jack Miller και τη Ducati και με καθαρό δρόμο μπροστά του μπορούσε να διαλέξει τις γραμμές που θα του έδιναν γρήγορους γύρους καταφέρνοντας σταδιακά να κτίσει μια διαφορά 2.4” από τους Nakagami και Miller που έδιναν μάχες με αλληλοπροσπεράσματα για τη 2η θέση. Όμως ο Maverick Vinales που αντιμετώπιζε προβλήματα στα φρένα της Yamaha του, αναγκάστηκε να πηδήξει από τη μοτοσυκλέτα του με πάνω από 200χλμ/ώρα, όταν δεν κατάφερε να φρενάρει στην 1η στροφή της πίστας με τη μοτοσυκλέτα του να συνεχίζει ευθεία διαλύοντας τον προστατευτικό αερόσακο της πίστας και  παίρνοντας φωτιά. Κάτι που ανάγκασε τους διοργανωτές να διακόψουν τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη 2η εκκίνηση, ο Jack Miller πέρασε μπροστά και ο Mir έχασε σταδιακά θέσεις υποχωρώντας στην 4η. Ο Takaaki Nakagami με τη Honda του, επίσης δεν κατάφερε να αναπαράγει το ρυθμό του πρώτου μέρους και έμεινε 7ος. Το Mir πέρασαν οι δύο ΚΤΜ του Pol Espargaro και του Miguel Oliveira που καταδίωξαν τον Miller και έφτασαν σε ένα δραματικό τελευταίο γύρο, όταν αρχικά ο Espargaro που είχε την πρωτοπορία έκανε ένα λάθος και επέτρεψε στο Miller να περάσει μπροστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μονομαχία τους αναγκάστηκαν να ανοίξουν τη γραμμή τους και να κλείσουν ελάχιστα το γκάζι, έτσι ο Πορτογάλος που τους ακολουθούσε πέρασε και τους δύο και πήρε την 1η νίκη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία και στα 25 του έγινε ο πρώτος Πορτογάλος που πήρε νίκη στο MotoGP! O Oliveira μάλιστα γιόρτασε τις 150 συμμετοχές του σε Grand Prix. Επιπλέον, γράφτηκε στην ιστορία ως ο νικητής του 900ου αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, ένα σπουδαίο ορόσημο για τα GP.

Ο Miller δεν κατάφερε να δώσει στη Ducati την 6η συνεχόμενη νίκη της σε αυτήν την πίστα και ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου. Στο 3ο έμεινε ο Espargaro, ενώ ο Mir έμεινε 4ος, μπροστά από τον Andrea Dovizioso που δεν βρήκε σήμερα το ρυθμό που χρειαζόταν για μια ακόμη νίκη. Στην 6η θέση ο Alex Rins με την άλλη Suzuki και πίσω από το Nakagami τη δεκάδα έκλεισαν οι Binder, Rossi και Lecuona, κάνοντας έναν θρίαμβο της ΚΤΜ με 4 μοτοσυκλέτες μέσα στη δεκάδα!

Ο Fabio Quartararo με προβλήματα στα φρένα έμεινε 13ος, αλλά κράτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία με διαφορά 3 βαθμών από το Dovizioso, ενώ στην 3η θέση πέρασε ο Miller με διαφορά 14 βαθμούς από την κορυφή.

Πηγή: Mgp.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης