του Νίκου Τσαμάνδουρα

Η αγωνιστική σεζόν του 2020 είναι επιτέλους πραγματικότητα, με το νεαρό Γάλλο της Petronas Yamaha να έρχεται με φόρα, παίρνοντας την πρώτη Pole Position της –μετά;- Covid19 εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο Fabio Quartararo σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο που έχει καταγραφεί στην Ισπανική πίστα γυρνώντας στο 1’36.705, μια απόδειξη αν θέλετε, του πόσο καλοκουρδισμένη είναι η δορυφορική ομάδα της Yamaha, της οποίας το καλό κλίμα μεταφράζεται αριθμητικά εντός πίστας. Πολύ ανεβασμένος ο Maverick Vinales, θα εκκινήσει αύριο μεσημέρι την εργοστασιακή του YZR-M1 από τη 2η θέση του grid, έχοντας δίπλα του το Marc Marquez που σημείωσε τον 3ο ταχύτερο χρόνο.

Η 2η σειρά της σχάρας εκκίνησης ανήκει στη δορυφορική Ducati του συμπαθούς Fransesco Bagnaia, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος αναβάτης που γύρισε κάτω από το φράγμα του 1’37 αποτελώντας μια ευχάριστη έκπληξη. Δίπλα του θα έχει τον ομόσταυλο του, Jack Miller, με τον Cal Crutchlow να έπεται χρονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους «ανεβασμένους» της αγωνιστικής επιστροφής, προσθέστε και τον Pol Espargaro, που έφερε την KTM του στην αρχή της 3η σειράς, έχοντας δίπλα του τους Andrea Dovizioso και Alex Rins που ακολούθησαν χρονικά. Η δεκάδα κλείνει με το Franco Morbidelli, ενώ ο Valentino Rossi θα εκκινήσει 11ος, ξεκινώντας δίχως τους καλύτερους οιωνούς, αλλά αντίθετα με τα «φαντάσματα» της περσινής σεζόν. Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα των κατατακτήριων μπορείτε να τα δείτε εδώ.

«Προγνωστικά»

Δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το χρόνο του Fabio Quartararo, επομένως εφόσον ο Γάλλος επιδείξει την οδηγική ωριμότητα που δεν είχε πέρυσι, άνετα θα μπορέσει να στοχεύσει και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Επίσης δύσκολη έως αδύνατη, είναι η εκτός βάθρου τοποθέτηση του Marc Marquez με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οπότε αυτό που μένει είναι το πιο ποιος θα συμπληρώσει το βάθρο.

Update: Υπό άλλες συνθήκες, θα φανταζόμασταν τον Alex Rins στη διεκδίκηση του βάθρου, ωστόσο όπως προ ολίγου αναφέρει ανακοίνωση της Suzuki, η πτώση του στο τέλος του Q2 επέφερε κάταγμα στον ώμο, κάτι που κάνει αμφίβολη τη συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα. Έτσι, αν θέλετε τη γνώμη μας, ένα πιθανό –όσο απίθανο και αν ακούγεται- όνομα για βάθρο, είναι εκείνο του Jack Miller. Τα συμπεράσματα δικά σας και οι απαντήσεις για όλους μας αύριο στις 15.00!
 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης