του Νίκου Τσαμάνδουρα

Οι σημερινές κατατακτήριες χρονομετρήσεις για τον αγώνα της Καταλονίας φέρνουν δυο ειδήσεις. Την πρώτη pole position στη μεγάλη κατηγορία για τον Franco Morbidelli και την επισημοποίηση της αγωνιστικής παρουσίας του Valentino Rossi και το 2021, σαν αναβάτης της Petronas Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίπλα από τον εντυπωσιακό και μεθοδικό Franco, θα εκκινήσει ο Fabio Quartararo κάνοντας το 1-2 για την Petronas Yamaha, με την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης να ολοκληρώνεται με μια ακόμα YZR-M1 -εργοστασιακή αυτή τη φορά- εκείνη του Valentino Rossi, ο οποίος θα ξεκινήσει αγώνα από την πρώτη γραμμή για πρώτη φορά ξανά μετά το βρετανικό grand prix του 2019.

Στην 4η θέση του αυριανού grid συναντάμε το Jack Miller, του οποίου η Ducati σπάει το σερί των Yamaha αλλά για λίγο καθώς δίπλα του θα είναι ο Maverick Vinales. Tον 6ο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Johann Zarco, αφήνοντας στην πίσω του σειρά τους Pol Espargaro, Joan Mir και Danillo Petrucci. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H 12αδα του Q2 ολοκληρώνεται από τους Brad Binder, Takaaki Nakagami και Miguel Oliveira σε 10η, 11η και 12η θέση αντίστοιχα, ενώ αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων πατώντας εδώ.

«Προγνωστικά»

Αν πάμε πίσω στο χρόνο, στις πρώτες θέσεις του 2019 και του 2018 θα δούμε τα ονόματα Marc Marquez και Jorge Lorenzo, αντίστοιχα. Δυο ονόματα που λείπουν φέτος από το grid για εντελώς διαφορετικούς λόγους, αφήνοντας ωστόσο περιθώρια για ανατροπές. Μετά τη συμφωνία με την Petronas, θα θέλαμε να δούμε το Γιατρό ξανά στην κορυφή, κάτι που φαίνεται πως μπορεί να πράξει. Τη 2η θέση θα μπορούσαμε να τη δούμε στα χέρια του Fabio Quartararo ενώ στο 3ο σκαλί θα μπορούσε να ανέβει και o Jack Miller. Σε ένα 2ο πιο ακραίο σενάριο θα κρατούσαμε τους ίδιους αναβάτες για το φανταστικό μας αυριανό βάθρο, αλλά με την αντίθετη σειρά!

Όπως και να έχει, η πραγματικότητα θα μας αποκαλυφθεί αύριο, με τα φώτα εκκίνησης να σβήνουν στις 16.00 ώρα Ελλάδος.
 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης