Σε μια πίστα που παραδοσιακά τον πρώτο λόγο έχουν οι Ducati, ο Maverick Vinales έκανε τη διαφορά με το YZR-M1. Ας δούμε τι έγινε σήμερα στο συννεφιασμένο Spielberg.

Στις Κατατακτήριες του Αυστριακού GP ο Maverick Vinales πήρε την Pole Position, αφού όπως φάνηκε και από τις ΕΔ3 βρήκε λύσεις στα χτεσινά προβλήματά του και ήταν πολύ δυνατός στον ένα γύρο. Την 2η θέση πήρε ο Jack Miller που στην τελευταία του προσπάθεια έχασε το πίσω μέρος της Ducati ανάμεσα στις δύο τελευταίες στροφές και εκεί έχασε μια διαφαινόμενη πρωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Fabio Quartararo που συνήθως είναι πολύ δυνατός σε αυτήν τη διαδικασία συμπλήρωσε την πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τις Yamaha να δείχνουν δυνατές στον ένα γύρο, αλλά να προβληματίζονται με τη μικρή τελική τους ταχύτητα για την περίπτωση του Αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Andrea Dovizioso – που για πολλούς είναι φαβορί για τη νίκη – πήγε καλά και πήρε την 4η θέση, απαλλαγμένος πια από τα άγχη, μετά την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας του με την Ducati στο τέλος του χρόνου. Ο Pol Espargaro που στις Ελεύθερες Δοκιμές 4 έδειξε με την ΚΤΜ ότι έχει τον καλύτερο ρυθμό Αγώνα από όλους, έμεινε 5ος με διαφορά από την 1η θέση μόλις στο 0.162 του δευτερολέπτου! Ο Joan Mir έφερε την Suzuki του στην 6η θέση, με καλή απόδοση αυτές τις δύο πρώτες ημέρες του GP.

O Franky Morbidelli με τη δική του Yamaha ανοίγει την 3η σειρά της εκκίνησης, με τους Rins & Zarco δίπλα του. Οι Nakagami, Oliveira & Rossi πήραν τις θέσεις 10-12, με διαφορά μόλις 0.545 του χρόνου του 12ου από τον 1ο! Στις Κατατακτήριες 1 ο Petrucci έχασε την πρόκριση από λάθος του Aleix Espargaro, όπως ισχυρίζεται ο Ιταλός και οι δύο οδηγοί θα ξεκινήσουν τον Αγώνα από τις θέσεις 13 & 14 αντίστοιχα. Δίπλα τους ο Crutchlow, ενώ πίσω τους οι Binder, Alex Marquez, Bradl, Smith, Rabat, Pirro.

To σίγουρο είναι πως και ο αυριανός αγώνας (στις 15.00 ώρα Ελλάδος) προβλέπεται συναρπαστικός!

Πηγή: Mgp.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης