Οι ομάδες του MotoGP είναι στην τελική ευθεία για την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2020, καθώς η σεζόν επιτέλους ξεκινά, μετά τη διακοπή που προκλήθηκε λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19.

Η έναρξη των αγώνων Grand Prix είναι σε αναμονή από το Μάρτιο λόγω του ιού, αλλά τώρα το paddock του MotoGP θα έχει τη δυνατότητα να  επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, καθώς η σεζόν ξεκινά με δυο αγώνες στην πίστα Circuito de Jerez – Angel Nieto στην Ισπανία, προσφέροντας στους θαυμαστές του MotoGP σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να μοιραστούν την απαραίτητη δράση, αρχικά με τον αγώνα Gran Premio Red Bull de España. Στην ίδια μάλιστα πίστα θα πραγματοποιηθεί  κι ο δεύτερος αγώνας Gran Premio Red Bull de Andalucía, για το 2020, μία εβδομάδα αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα της Jerez  αποτελεί ένα ιδανικό πεδίο δοκιμών και για το νέο ελαστικό της Michelin, καθώς οι θερμοκρασίες στην ισπανική πίστα θα είναι υψηλότερες από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία το Μάιο, αλλά κατά τη διάρκεια του αναγκαστικού διαλείμματος από τον αγώνα, οι τεχνικοί της Michelin που εργάστηκαν εντατικά για να συλλέξουν δεδομένα για τη συγκεκριμένη πίστα από προηγουμένους αγώνες και με τη βοήθεια προσομοιώσεων σε υπολογιστές, κατάφεραν να επιλέξουν τα καλύτερα μείγματα γόμας που ταιριάζουν με το νέο ελαστικό και να προσφέρουν υψηλές επιδόσεις στην  πίστα των  4.423μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η  γκάμα των ελαστικών που έχει επιλεχθεί για τους δυο πρώτους αγώνες, περιλαμβάνει τρία  μείγματα γόμας του ελαστικού Michelin Power Slick για τον μπροστινό και τρία  για τον πίσω τροχό. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης. Τα ίδια μείγματα γομών έχουν χρησιμοποιηθεί ακριβώς και στα πίσω  ελαστικά με τη διαφορά ότι αυτά είναι ασύμμετρης σχεδίασης και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις οχτώ δεξιές και πιο απαιτητικές στροφές, σε αντίθεση με τις πέντε αριστερές στροφές της πίστας. Παρά το ζεστό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται  να επικρατήσουν στην περιοχή, είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα Power Rain ελαστικά σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα πέλματος, ενώ τα μπροστινά θα είναι συμμετρικής σχεδίασης.

Τέλος, οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP ξεκίνησαν  τις δοκιμές στην πίστα την Τετάρτη 15 Ιουλίου, προκειμένου οι αναβάτες να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και να προετοιμαστούν κατάλληλα, ύστερα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα  μακριά από τις πίστες. Η έναρξη των αγώνων θα ήταν σήμερα με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. 

Η έναρξη του πρώτου ευρωπαϊκού Grand Prix της φετινής σεζόν είναι προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή στις 15:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Οι ώρες για το Gran Premio Red Bull de Andalucía του επόμενου Σαββατοκύριακου θα είναι οι ίδιες, αλλά  δεν θα υπάρξει ημέρα δοκιμής πριν από τον αγώνα.

Εντωμεταξύ, τίποτα δε θα σας προετοιμάσει καλύτερα για την επερχόμενη αγωνιστική δράση από το επόμενο βίντεο.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης