Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στο Silverstone της Αγγλίας, ήταν εκείνος με το πιο ανατρεπτικό φινάλε για φέτος, όπου ο Alex Rins αναδείχθηκε νικητής, με μία κίνηση ματ στην τελευταία στροφή του αγώνα.

Για το συγκεκριμένο αγώνα, η Michelin είχε διαθέσιμη μία γκάμα ελαστικών που ταίριαζε στη νέα άσφαλτο, στην πίστα των 5.900μ, με αποτέλεσμα οι αναβάτες να σημειώνουν σταθερά χαμηλούς χρόνους στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Fabio Quartararo εντυπωσίασε με την εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής, όπου έσπασε το ρεκόρ γύρου. Την επόμενη ημέρα, ο Γάλλος αναβάτης σημείωσε ακόμα ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές, αλλά ο Marc Marquez είχε άλλα σχέδια, σημειώνοντας τον εκπληκτικό χρόνο του 1’58,168 στις κατατακτήριες δοκιμές, χρόνος που ήταν κατά 1,773 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί απλά μια προσωπική επιτυχία για το Marquez αλλά και για τη Michelin, αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο γύρου όλων των εποχών της pole position στη βρετανική πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές σε όλη τη  διάρκεια του τριημέρου, ο αγώνας της Κυριακής ξεκίνησε με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 31ο Κελσίου –η υψηλότερη που έχει σημειωθεί κατά τη διάρκεια αγώνα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Η θερμοκρασία της ασφάλτου άγγιζε τους 44ο βαθμού,, με αποτέλεσμα, η πλειοψηφία των αναβατών να επιλέξει το σκληρό μείγμα γόμας των ελαστικών Power Slick και για τους δύο τροχού. Το προηγούμενο ρεκόρ έσπασε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, πριν ο Marquez γράψει νέο ρεκόρ στο 10ο γύρο, σημειώνοντας τον εκπληκτικό χρόνο του 1’59,963, αφού ήταν πάνω από 1,5 δευτερόλεπτο καλύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την έναρξη του αγώνα, ο Marquez έστριψε πρώτος και κατάφερε να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση για τον πρώτο γύρο του αγώνα, προτού αρχίσει να απειλείται από τον Rins. Οι δύο  αναβάτες άρχισαν να πιέζουν στο όριο το σκληρό μείγμα γόμας του μπροστινού ελαστικού που είχαν επιλέξει, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα. Στον τελευταίο γύρο του αγώνα, ο Rins πλησίασε πολύ κοντά το Marquez και την τελευταία στιγμή του επιτέθηκε, εκμεταλλευόμενος πλήρως τις ιδιότητες των Power Slick ελαστικών στην κατευθυντικότητα και την πρόσφυση, για να του κλέψει τη νίκη με διαφορά μόλις 0.013 του δευτερολέπτου. Ο Rins σημείωσε νέο ρεκόρ, με συνολικό χρόνο αγώνα 40’12,799, αφού έκανε χρόνο καλύτερο από το προηγούμενο  ρεκόρ κατά 33 δευτερόλεπτα. Τρίτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Maverick Viñales που άφησε πίσω του, στην τέταρτη θέση το Valentino Rossi. Ο Franco Morbidelli τερμάτισε στην πέμπτη θέση ωστόσο, ήταν πρώτος στην κατηγορία First Independent Rider.

Ο ντόπιος Cal Crutchlow πέρασε έκτος τη γραμμή του τερματισμού αφήνοντας πίσω του, τους Danilo Petrucci και Jack Miller  αντίστοιχα στην έβδομη και όγδοη θέση. Ένατος τερμάτισε ο Pol Espargaro ενώ ο Andrea Iannone έκλεισε τη δεκάδα. Το γεγονός ότι υπήρχαν, τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στο βάθρο και έξι συνολικά κατασκευαστές μέσα στη δεκάδα, που σημείωσαν συνολικό χρόνο αγώνα ταχύτερο από τον προηγούμενο ρεκόρ, αποδεικνύει ότι η Michelin κατασκευάζει ελαστικά, τα οποία είναι κατάλληλα για όλους τους αναβάτες και τα στυλ οδήγησης. Τρεις αναβάτες, οι Miller, Crutchlow και Dovizioso  κατέρριψαν το ρεκόρ υψηλότερης τελικής ταχύτητας του αγώνα, αφού πέρασαν από τα φωτοκύτταρα της πίστας με την ταχύτητα των 333,3χλμ./ώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης