Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Υπόθεση «Yamaha» η αυριανή σχάρα εκκίνησης στη Μαλαισία καθώς η πρώτη σειρά θα έχει εξ’ ολοκλήρου YZR-M1 με πρωταγωνίστριες τις… δορυφορικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γιορτάζοντας» πανηγυρικά την εργοστασιακή υποστήριξη που θα έχει του χρόνου (και μακάρι να του βγει σε καλό δηλαδή), ο Fabio Quartararo πήρε την Pole Position στην πίστα της Μαλαισίας, με το μεγαλύτερο αντίπαλο του, το Marc Marquez να πέφτει «περπατώντας στον αέρα» περιορίζοντας εαυτόν στην 11η θέση του αυριανού Grid και χωρίς να μπορεί να επαναλάβει το «σώσιμο» των Ελεύθερων Δοκιμών της Παρασκευής. Δίπλα στο Fabio θα εκκινήσει ο Maverick Vinales και η έτερη Petronas Yamaha του Franco Morbidelli.

Στη 2η σειρά, ο για ακόμα μια φορά εντυπωσιακός Jack Miller που ήταν και η πρώτη Ducati μπροστά από την πρώτη Honda, εκείνη του Cal Crutchlow. Οι προαναφερθέντες θα έχουν δίπλα τους το Valentino Rossi που σημείωσε τον 6ο ταχύτερο χρόνο. Ο Alex Rins είναι ο πρωταγωνιστής της 3ης σειράς με τη Suzuki του δίπλα στην εργοστασιακή Ducati του Danilo Petrucci . Ενδιαφέρον έχει ο κύριος στην 9η θέση, που δεν είναι άλλος από το Johann Zarco πάνω στη σέλα της LCR Honda. Επίδοση που κάνει τη σέλα του Jorge Lorenzo να «τρίζει» περισσότερο. Η 12αδα του Q2 ολοκληρώθηκε από τους Dovizioso και Bagnaia σε 10η και 12η θέση, με ανάμεσα τους όπως είπαμε το Marc Marquez. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προγνωστικά»

Πέρυσι το βάθρο είχε Marquez, Rins και Zarco, όταν ο Rossi έχασε τα πάντα πέφτοντας στον τελευταίο γύρο. Για φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς και δε μπορούμε να φανταστούμε εκτός βάθρου το Fabio Quartararo. Έχοντας ένα παλιό χρέος να ξεχρεώσει αλλά και στόματα να κλείσει, άλλος πιθανός υποψήφιος για αύριο είναι ο Valentino Rossi ενώ το 3ο άτομο που θα μπορούσε να ολοκληρώσει το βάθρο είναι ο Alex Rins και –γιατί όχι- ίσως o Johann Zarco που επίσης θέλει να κλείσει στόματα. Το ραντεβού είναι και πάλι πρωινό με τον αγώνα να είναι στις 9.00 το πρωί, όταν και θα μας λυθούν οι απορίες.

Μέχρι τότε δείτε πως πανηγύρισε ο Quartararo την Pole Position

Αλλά και πως ο Marquez έγινε “Ιπτάμενος Περιπατητής”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης