Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Στον τίτλο μιλάμε κυριολεκτικά, μιας και ο ισπανός αναβάτης μπορεί μεν να ταλαιπωρείται από ίωση, δε έπαψε ωστόσο να είναι ο ταχύτερος όλων για ακόμα ένα Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να παίρνει ο Marc Marquez την pole position δεν είναι κάτι που αποτελεί πλέον είδηση. Είδηση είναι όταν τα καταφέρνει ακόμα και άρρωστος, τελευταία στιγμή και αξιοποιώντας στο έπακρο την αεροδυναμική του προπορευόμενου Dovizioso. Είδηση είναι επίσης όταν «κλέβει» την pole position από το 2ο της αυριανής σχάρας εκκίνησης, Fabio Quartararo που προσωποκεντρικά έσωσε την εικόνα του ιαπωνικού εργοστασίου μιας και οι εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha φαίνεται πως δεν έχουν βρει ακόμα «τι φταίει».. Η πρώτη σειρά του grid συμπληρώνεται από τον ταχύτερο του FP3, Danilo Petrucci.

H 2η σειρά ξεκινά με το Franco Morbidelli, εξίσου δορυφορικό αναβάτη της Yamaha, o οποίος θα έχει δίπλα του τον –δώστε μου μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati- Jack Miller. Η εν λόγω σειρά ολοκληρώνεται με τη δορυφορική Honda του Cal Crutchlow. Η 3η σειρά ξεκινά με το Maverick Vinales, ο οποίος υπήρξε ελάχιστα ταχύτερος από τον Francesco Bagnaia και τον ερχόμενο από το Q1 Andrea Dovizioso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 12αδα του Q2 ολοκληρώνεται με τους Takaaki Nakagami, Pol Espargaro και τον επίσης ερχόμενο από το Q1, Michele Pirro. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Προγνωστικά

Lorenzo, Dovizioso, Rossi. Τα ονόματα του βάθρου του 2018. Dovizioso, Viniales, Petrucci. Τα ονόματα του βάθρου του 2017. Σκεπτόμενοι τον αυριανό αγώνα, σχεδόν αποκλείουμε από το βάθρο τους Lorenzo και Rossi που εκκινούν από 17η και 18η θέση αντίστοιχα. Ουσιαστικά αποκλείουμε και το Viniales που δε δείχνει να απειλεί ιδιαίτερα, οπότε επαγωγικά η σκέψη μας πάει στο Marquez και στον –γιατί όχι- Quartararo, με τη συμπλήρωση του βάθρου να είναι υπόθεση μιας Ducati, η οποία θα μπορούσε να είναι του Dovizioso ξεκάθαρα λόγω κινήτρου με βλέψεις τίτλου.

Αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδος θα σβήσουν τα φώτα της εκκίνησης και εμείς απλά θα ευχηθούμε να έχουμε ένα αγώνα τόσο έντονο όσο οι κατατακτήριες του!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης