του Νίκου Τσαμάνδουρα

1ος Αγώνας, Κατάρ, 10 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεγάλες προσδοκίες δικαιώθηκαν ως προς την προσμονή για το θέαμα. Βέβαια το aftermath του αγώνα στο Qatar είναι και μια καλή αφορμή προβληματισμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι νικητής στο νήμα ήταν ο Andrea Dovizioso, που άφησε οριακά πίσω του ένα «λυσσασμένο» για τη νίκη Marquez. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Cal Crutchlow, ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα για το συμπαθή βρετανό που πέρασε μια βασανιστική από άποψη χειρουργείων περίοδο. Η συνέχεια του βάθρου είχε τον ισπανό, επίσης συμπαθή, Alex Rins. Για τη Suzuki είχαμε πει και στο παρελθόν πως θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη και σιγά σιγά φαίνεται πως οι επιλογές των ανθρώπων στο Hamamatsu αποδίδουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 5η θέση μετά από ένα κακό Σάββατο τερμάτισε ο Valentino Rossi, που αν και ξεκίνησε από την 14η θέση δικαίωσε τον χαρακτηρισμό του «αναβάτη της Κυριακής», φτάνοντας τελικά 0.6’’ από την κορυφή! Πίσω του τερμάτισε ο –επιτέλους εργοστασιακός- Danillo Petrucci, πολλαπλασιάζοντας τα χαμόγελα στη Ducati. Στη συνέχεια, παρά την Pole Position τερμάτισε ο Maverick Vignales, μπροστά από το «νεοφώτιστο» στη μεγάλη κατηγορία Joan Mir με τη δεύτερη εργοστασιακή Suzuki.Η δεκάδα της κορυφής συμπληρώθηκε από τους Takaaki Nakagami και Aleix Espargaro με LCR Honda και Aprilia Racing αντίστοιχα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Σε τρια ακόμα πράγματα αξίζει να σταθούμε. Στον ταχύτερο γύρο του αγώνα, που σημειώθηκε από τον Rookie Fabio Quartararo με την YZR-M1 της Petronas Yamaha SRT, ένα όνομα που πιθανότατα θα μας απασχολήσει στο εγγύς μέλλον. Στον εκτός δεκάδας τερματισμό του Jorge Lorenzo, που μαζί με τα παράπονα για τους πόνους στην πλάτη μάλλον θα έχει βάλει σε σκέψεις το HRC με το «καλησπέρα».

Ducati κερδίζει-Suzuki εντυπωσιάζει-Rossi συγκινεί

Τέλος, το θέμα του αγώνα. Η ένσταση δηλαδή όλων των κατασκευαστών -πλην της Yamaha- για το μικρό διαχύτη στο ψαλίδι της Ducati, που φαίνεται πως είναι εκεί για να ψύχει το πίσω λάστιχο περιορίζοντας τη φθορά του. Η πρώτη ένσταση στην επιτροπή αγώνα απερρίφθη, ωστόσο έπεται δικαστικής μορφής συνέχεια σε πλαίσιο FIM. Αν όντως πάρει ο Marquez στα «χαρτιά» τη νίκη, πολλοί θα πρέπει να σκεφτούν πολύ για το τι αγώνες θα έχουν «στήσει», αν αποδειχθεί πως η Ducati δεν έκανε κάτι παράτυπο σε ένα αγώνα που ο Dovizioso κέρδισε στα ίσια. Ίδωμεν…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης