Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Τα πάνω κάτω ήρθαν ακόμα μια φορά στο MotoGP, με τη διαδικασία του Q2 να χαρακτηρίζεται από ρεκόρ και νέα πρόσωπα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 20χρονος αναβάτης της Petronas Yamaha, Fabio Quartararo με την –περσινή(!)- M1 ήταν εκείνος που όχι μόνο πήρε την Pole Position, αλλά έκανε νέο ρεκόρ πίστας. Ο έτερος αναβάτης της ίδιας ομάδας, Franco Morbidelli ήταν αυτός που πήρε τη 2η θέση πολύ κοντά στον 1ο. Εξίσου στο όριο (0.090 δεύτερα από την κορυφή ήρθε ο Marc Marquez να συμπληρώσει την πρώτη σειρά της αυριανής σχάρας εκκίνησης. Όσο αφορά την επόμενη τριάδα, τον 4ο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Andrea Dovizioso, ενώ πίσω του ήρθε ο Maverick Viniales «δραπετεύοντας» από το Q1. Στην 6η θέση συναντάμε μετά από πτώση τον Cal Crutchlow.

Στην 3η σειρά του grid έρχεται ο Danilo Petrucci με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati που παρά την καλή απόδοση στο FP3 και αφού σημείωσε και εκείνος πτώση περιορίστηκε στην 7η θέση μπροστά από τους Takaaki Nakagami, Alex Rins και Francesco Bagnaia με LCR Honda, Suzuki Ecstar και Pramac Ducati αντίστοιχα. Ηχηρά ονόματα όπως Jorge Lorenzo και Valentino Rossi θα έχουν μπόλικη δουλειά στον αυριανό αγώνα, καθώς εκκινούν από την 12η και τη 13η θέση. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προγνωστικά»

Κοιτώντας στο παρελθόν (2018-17) βλέπουμε βάθρα αρκετά ανομοιογενή. Marquez, Zarco και Iannone ήταν οι περσινοί πρωταγωνιστές, ενώ ακόμα ένα χρόνο πριν το βάθρο ήταν εντελώς ισπανική υπόθεση απαρτιζόμενο από τους Pedrosa, Marquez και Lorenzo. Φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς, μιας και η πίστα έχει νέα άσφαλτο. Αν υποθέσουμε ότι θα δούμε στο αυριανό βάθρο ένα από τα περασμένα ονόματα, εκείνο είναι του Marc Marquez μόνο, μιας και οι υπόλοιποι δεν δείχνουν το ίδιο ανταγωνιστικοί. Αν περιμένετε να δείτε κάποιον από τους αναβάτες της Petronas Yamaha ίσως απογοητευτείτε καθώς καλοί οι χρόνοι και τα ρεκόρ, αλλά αύριο τα λάστιχα θα καθορίσουν το αποτέλεσμα και δυστυχώς δεν θα είναι τα μαλακά. Ένα ακόμα όνομα που θα μπορούσαμε να δούμε στο βάθρο είναι του Andrea Dovizioso, ενώ παρά τις ήπιων τόνων δηλώσεις του ο Valentino Rossi θα μπορούσε επίσης να δει βάθρο, όπως έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης