Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Κανείς δεν ήταν σε θέση να σταματήσει τον Pecco Bagnaia στην Πορτογαλία το μεσημέρι της Κυριακής. ΟΠρωταθλήτρια Κατασκευαστών η Ducati για το 2021. Ιταλός ξεκίνησε πολύ δυνατά από την pole position και έφυγε μπροστά έχοντας τον Joan Mir και τον Jack Miller πίσω του. Το γυρολόγιό του ήταν τρομερό γράφοντας συνεχόμενους γύρους στο 1:39.5 κάτι που του έδωσαν σταδιακά μια διαφορά ασφαλείας την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η 3η φετινή νίκη για τον Bagnaia ο οποίος θα έχει μετανιώσει πολύ την πτώση του στο Misano καθώς στο Portimao έπεσε ο μεγάλος του αντίπαλος Fabio Quartararo. Ο αγώνας, τρεις γύρους πριν το τέλος, διακόπηκε λόγω ενός ατυχήματος μεταξύ των Iker Lecuona και Miguel Oliveira, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος. Η απόσταση του αγώνα όμως είχε συμπληρωθεί με αποτέλεσμα να πέσει πρόωρα η καρό σημαία.

O Johann Zarco έγινε ο καλύτερος αναβάτης στις ανεξάρτητες ομάδες για το 2021.

Πρώτη πτώση του 2021 είχε ο καινούριος πρωταθλητής Fabio Quartararo

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Joan Mir με την εργοστασιακή Suzuki. Ο Ισπανός ήταν πολύ δυνατός από το Τρομερή εμφάνιση για τον Alex Marquez, κάλυψε επάξια την απουσία του αδερφού του Marc.ξεκίνημα και προσπάθησε να κυνηγήσει τον Bagnaia για τη νίκη, αλλά δεν είχε τον ρυθμό και έμεινε τελικά στη 2η θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jack Miller με την Ducati. Ο Αυστραλός είχε μεγάλη μάχη με τον Alex Marquez τον οποίο άφησε πίσω του τελικά και πήρε το σημαντικό βάθρο.

Εκτός αγώνα έμεινε ο Fabio Quartararo με την Yamaha. Ο Γάλλος πρωταθλητής βρισκόταν στη μάχη για την 5η θέση με τους αναβάτες της Pramac Racing όταν έχασε το μπροστινό της M1 και έπεσε. Η πτώση του Quartararo σε συνδυασμό με τη νίκη του Bagnaia εξασφάλισε στην Ducati τον τίτλο στους κατασκευαστές για το 2021. Στην 4η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Alex Marquez με την LCR Honda ο οποίος είχε πίσω τους Zarco (Ducati) και Pol Espargaro (Honda), ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Martin (Ducati), Rins (Suzuki), Bastianini (Ducati) και Binder (KTM).

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα στην πίστα της Βαλένθια που θα σημάνει και το τέλος της φετινής χρονιάς.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Πορτογαλίας: Πέμπτη συνεχόμενη pole position για τον Bagnaia

Γόνατα… κάτω με πατίνι από αναβάτη MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης