Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGp

15ος Αγώνας, Motegi Ιταλία, 15 Οκτώβρη 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Οι συνθήκες στην πίστα Twin Ring Motegi κάθε άλλο παρά ιδανικές ήταν σήμερα. Πολλή βροχή, «λίμνες και ποτάμια» παντού και ..κρύο! Πράγμα που σήμαινε κυρίως μαλακά βρόχινα με την επιλογή των έξτρα μαλακών να είναι στο τραπέζι για κάποιους αναβάτες. Το πρωτάθλημα έχει 3 αγώνες και σίγουρα δεν έχει κριθεί, με τον Andrea Dovizioso να δυσκολεύει τη ζωή του Marc Marquez σχετικά απρόσμενα, αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκινούσε από την 9η θέση σε ένα αγώνα που θύμισε ..Αυστρία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν έσβησαν τα φώτα εκκίνησης, «έσβησε» και η πρωτοπορεία του Johann Zarco, ο οποίος με το καλημέρα έχασε θέσεις. Κλασικά ξεπετάχτηκε μπροστά ο Marquez, ενώ και ο Lorenzo είχε σε κάποια φάση τα ηνία του αγώνα. Η Aprilia του Aleix Espargaro επίσης ξάφνιασε πολύ κόσμο κατά την εκκίνηση, ωστόσο το μεγαλύτερο ξάφνιασμα ήρθε από τον Petrucci, ο οποίος βγήκε μπροστά κρατώντας τον περσινό πρωταθλητή Μarquez πίσω του για το μισό αγώνα. Στο ενδιάμεσο είχε ξεκινήσει την αναρρίχησή του ο Dovizioso, που 6 γύρους πριν το τέλος θα έκανε την κίνηση του και θα έβγαινε μπροστά. Με 3 γύρους ακόμα να απομένουν, όλα έδειχναν πως ο Ιταλός θα συμβιβαζόταν με τη 2η θέση που τον είχε αφήσει ξανά ο Marc Marquez. Ωστόσο, ένα παραλίγο highsiding για τον Ισπανό στον τελευταίο γύρο επέτρεψε στο Dovi να πλησιάσει και στις 4 τελευταίες στροφές τα έδωσε όλα στα φρένα, παίρνοντας τη νίκη κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή! Η Honda του Marquez στη 2η θέση ήταν η μόνη της 10άδας, σε μια πίστα που υποτίθεται ότι της ανήκει, ενώ το βάθρο είχε επίσης Ιταλικό στυλ με τον
Petrucci μάλλον να μετανιώνει για το έξτρα μαλακό πίσω λάστιχο.

Η συνέχεια ήταν γαλάζια, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν στη Suzuki που είδε τους αναβάτες της να κάνουν το 4-5, με Iannone και Rins να καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις. Πίσω από τις Suzuki τερμάτισε ο Lorenzo, που όποτε δείχνει ότι έχει κάποια πρόοδο με τη μοτοσυκλέτα του σπεύδει να διαψεύσει εαυτόν χάνοντας απότομα θέσεις. Στην 7η θέση τερμάτισε ο Aleix Espargaro, ενώ μόλις 8ος είδε τη γραμμή του τερματισμού ο Poleman, Johann Zarco. Η πρώτη (και τελευταία) εργοστασιακή Yamaha ήταν εκείνη του Maverick Viniales στην 9η θέση, καθώς ο Valentino Rossi εγκατέλειψε λόγω πτώσης στον 3ο μόλις γύρο, έχοντας κερδίσει ήδη 3 θέσεις από την εκκίνηση. Το παρήγορο είναι πως η πτώση δεν έπληξε περαιτέρω το τραυματισμένο του πόδι. Τη 10αδα έκλεισε μια ακόμα Ducati, εκείνη του Loris Baz.

Ο Pol Espargaro και η KTM του είχαν σειρά στην 11η θέση, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Katsuyuki Nakasuga,  μια συμμετοχή με μια επίσημη Yamaha άνευ εξωτερικού χορηγού. Στην 13η θέση σημειώστε την Aprilia του Sam Lowes, ενώ μέχρι την 18η θέση ακολούθησαν οι Barbera, Rabat, Redding, Smith και Aoyama.

Στον αγώνα δεν τερμάτισαν και οι Bautista, Pedrosa, Abraham, Crutchlow (έπεσε μάλιστα 2 φορές) και Nozane.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώνεται για τον επόμενο αγώνα στο Phillip Island, όπου με 11 βαθμούς να χωρίζουν το Μarquez από το Dovizioso το θέαμα είναι αν μη τι άλλο εγγυημένο και τα σενάρια όλα ανοικτά!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης