Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Στο Philip Island o καιρός ήταν καλός από άποψη ηλιοφάνειας, αλλά «αισχρός» από άποψη θερμοκρασιών, με μόλις 18 βαθμούς χθες και 25 σήμερα στην άσφαλτο, προκαλώντας πτώσεις λόγω κρύων ελαστικών και επιτρέποντας κάπως παραπάνω την εξαγωγή συμπερασμάτων για τους αναβάτες και τις ομάδες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και απειλήθηκε στα ίσια μέχρι τέλους από τον Maverick Viniales, ο Marc Marquez ήταν εκείνος που με κοινό παρανομαστή το χρονόμετρο αναδείχθηκε «νικητής» στη μάχη των κατατακτήριων, κερδίζοντας την Pole Position. Την 1η σειρά της σχάρας εκκίνησης, μετά τον Viniales (που μεταξύ μας, όλοι περιμέναμε κάτι καλύτερο φέτος), συμπληρώνει ο εντυπωσιακός Johann Zarco, που –ομολογουμένως- στο θέμα χρονομέτρηση «το έχει».

Η 2η σειρά ξεκινάει με κάποιον ο οποίος έκανε την «καμπύλη» του στη μέση της χρονιάς και πλέον ξανά προς τη δόξα τραβά, αν και κάπως καθυστερημένα, τον Andrea Iannone. Πίσω του ξεκινά απρόσμενα καλά ο Jack Miller, ο οποίος γυρνά στην ενεργό δράση 3 εβδομάδες μετά το σπάσιμο του ποδιού του (ναι, ήταν της μόδας αυτός ο τραυματισμός φέτος), ενώ χαμόγελα χάρισε στους «πορτοκαλί» και ο Pol Espargaro που θα εκκινήσει 6ος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην επόμενη τριάδα, στην 7η θέση θα δούμε τον Valentino Rossi μπροστά από τους Aleix Espargaro και Bradley Smith. Στη 10η θέση o Cal Crutchlow, ο οποίος έπεσε ενώ έκανε τον «καλό» του γύρο, μπροστά από τον άνθρωπο από τον οποίο περιμένουμε πολλά, τον Andrea Dovizioso. O Ιταλός διεκδικητής του τίτλου έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει καλές εκκινήσεις, μένει να δούμε αν θα κάνει άλλη μια «α λα Motegi» και αύριο το πρωί. Η 4η σειρά της σχάρας εκκίνησης τελειώνει με τον Dani Pedrosa.

Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέματα των κατατακτήριων εδώ.

Προγνωστικά: Το παρελθόν λέει Marquez, Rossi και Lorenzo, ωστόσο ρεαλιστικά μιλώντας, μόνο ο Marc είναι μια ρεαλιστική επιλογή για βάθρο. Αυτοί που θα μπορούσαν να μοιραστούν τη 2η θέση είναι οι Zarco, Viniales και Rossi, με τους 2 πρώτους να μην έχουν δείξει αντοχή στο διηνεκές των αγώνων, αφήνοντας σοβαρά περιθώρια και στον «DesmoDovi», που έχει σοβαρό κίνητρο αλλά και πολλή δουλειά μπροστά του. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η θερμοκρασία εδάφους, που θα δυσκολέψει το έργο των ελαστικών και θα μεγαλώσει τα ρίσκα αναβατών που δεν διστάζουν να πιέσουν ανεξαρτήτως συνθηκών, όπως για παράδειγμα είναι ο Marquez αλλά και –ενδεικτικά- ο Crutchlow.

Υπομονή μέχρι αύριο το πρωί στις 8, όπου θα μας λυθούν όλες οι απορίες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης