Έπειτα από το τέλος του αγώνα στο Aragon εκείνο που μας προβλημάτισε περισσότερο ήταν ξεκάθαρα η Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο φετινό πρωτάθλημα…απόδοση των Ducati και κυρίως του Andrea Dovizioso. Ο Ιταλός με μια πολύ φτωχή εμφάνιση και μόλις μια 13η θέση ουσιαστικά έριξε λευκή πετσέτα στο ρινγκ παραδεχόμενος την ήττα του.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να με απασχολεί το πρωτάθλημα. Έχει τελειώσει για μένα αφού δεν έχω την ταχύτητα να παλέψω», ήταν τα λόγια του εξαιρετικά απογοητευμένου Dovizioso μετά το τέλος του αγώνα  και ξεκάθαρα δείχνουν την ενόχλησή του για την Ducati και την προσπάθεια που… δεν κάνουν για την κατάκτηση του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελάχιστες ήταν οι φορές φέτος που ο Dovi εμφανίστηκε χαμογελαστός

Φαβορί και προβλήματα

Τη στιγμή της πτώσης του Marc Marquez στον αγώνα της Jerez στο ξεκίνημα της σεζόν και μετέπειτα της Όλα έδειχνα πως κυλούν ομαλά μέχρι που αποδείχτηκε το αντίθετο…ανακοίνωσης του τραυματισμού του ο Dovi έγινε αυτόματα το φαβορί για τον τίτλο. Ο Ιταλός ήταν ο μεγάλος αντίπαλος του Ισπανού τα τελευταία 3 χρόνια και φέτος όλα έδειχναν ότι ήταν η χρονιά του. Φυσικά πλανήθηκαν πλάνην οικτρά καθώς η Ducati είχε άλλα σχέδια και άλλη…στρατηγική στο κινήγι του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο «χτύπημα» από μεριάς Scuderia ηρθε με τον Danilo Petrucci και την ανακοίνωση της αποχώρησής του πριν καν ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα. Στην περίπτωση του Dovi είχαμε μεγαλύτερη καθυστέρηση καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαιναν καλά και η δυσαρέσκεια μεγάλωνε ώσπου τελικά ήρθε το διαζύγιο και η υπόθεση έκλεισε.

Στα 34 του ο Dovizioso περίμενε διαφορετική αντιμετώπιση από την Ducati

Ερωτηματικά…

Το ερώτημα εδώ είναι το εξής: Γνωρίζεις ότι φέτος είναι η χρονιά που λείπει το μεγάλο φαβορί για την Είναι δυνατόν να βάζεις τρικλοποδιά τον ίδιο σου, τον εαυτό;κατάκτηση του τίτλου, γνωρίζεις ότι οι αγώνες είναι λιγότεροι, γνωρίζεις ότι διαθέτεις μια ανταγωνιστική μοτοσικλέτα και τουλάχιστον έναν αναβάτη ικανό για νίκες και το μοναδικό πράγμα που τελικά κάνεις είναι να βάζεις τρικλωποδιά στον ίδιο σου τον εαυτό;

Η Ducati ισχυρίστηκε ότι οι συζητήσεις με τον Dovi είχαν ξεκινήσει πριν ξεκινήσει η χρονιά και έπρεπε να περιμένουν μέχρι την Αυστρία για να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.Αλήθεια; Να αξιολογήσουν τί ακριβώς; Έναν αναβάτη που βρίσκεται στην ομάδα 8 χρόνια; Που έχει πάρει νίκες και παλεύει σταθερά για το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια; Που έχει βοηθήσει η μοτοσικλέτα να γίνει ανταγωνιστική; Τί ακριβώς περίμενε η Ducati να αξιολογήσει;

Στη Βαρκελώνηο Dovi είχε την χειρότερη στιγμή του όταν ο Zarco τον παράσυρε στον πρώτο γύρο

Τι θα γράψει η ιστορία;

Φυσικά στήριξη δεν υπήρξε καμία στον αναβάτη ο οποίος ήταν μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι και τον προηγούμενο αγώνα (και ακόμα μαθηματικά έχει ελπίδες). Δεν ήταν ο Miller, ο Bagnaia, ο Petrucci, ο Zarco Το ερώτημα είναι, αν τελικά θέλεις να κατακτήσεις πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια…εκείνοι που βρέθηκαν 15 βαθμούς μακριά από την κορυφή (παρότι έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις σε κάποιους αγώνες), ήταν ο Dovi τον οποίο άφησαν μόνο, δεν τον άκουσαν για να λύσουν τα προβλήματα της πρόσφυσης του πίσω ελαστικού (και πιστέψτε με θα μπορούσαν να τα λύσουν αν τον άκουγαν), τον έβαλαν στην απομόνωση και φυσικά το πληρώνουν. Εκτός πια αν δεν θέλουν να πάρουν τίτλο μετά από 13 χρόνια ξηρασίας… ή τουλάχιστον δεν θέλουν να παραδεχτούν τα λάθη τους δίνοντας τη δυνατότητα στον αναβάτη που έδιωξαν να παλέψει για τον τίτλο.

«Τι θα έλεγε ο κόσμος» αν ο Dovizioso κατακτούσε τον τίτλο και την επόμενη χρονιά βρισκόταν άνεργος, εκδιωγμένος από την Ducati. Έχουμε ικανούς τους Ιταλούς να θυσιάσουν έναν τίτλο μόνο και μόνο γι’ αυτό, αν και κάτι τέτοιο είναι τραβηγμένο. Η ιστορία πάντως θα γράψει πως το 2020 η Ducati δεν κατάκτησε τον τίτλο για μία ακόμα φορά και εδώ δεν χωράει αμφιβολία… το χρεώνεται η ιταλική φίρμα εξ’ολοκλήρου.

 

Αν δεν έχετε παρακολουήσει το ντοκιμαντέρ Undaunted καλό είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο πατώντας ΕΔΩ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης